Hírek Makó

Testületi ülést tartott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A három napirendi pontban helyet kapott az előző évi költségvetési határozat módosítása, egy beszámoló az elnöki hatáskörben kifizetett kiadásokról és a megkötött mobiltelefon előfizetési szerződés felmondásának kérdése.

Kiss Dániel – Makó

Az első napirendi pontban az 2017. évi költségvetési határozatot módosították, ennek oka az előző évi teljesítés, kötelezettségvállalás adatok és a befolyt többletbevételek. így a Roma Nemzetiségi Önkormányzat bevételi és kiadási főösszege 7 millió 930 ezer forintra változott.

Ezt követően az elnöki hatáskörben kifizetett kiadásokról volt szó, amely a Roma Hagyományőrző Kulturális Farsangra vonatkozott, amelyet február 23-án rendeztek meg. Az itt felmerülő negyvenezer forintos költséget a hangosításra, illetve a kézműves kellékanyagok költségeire fordították.

Az utolsó pontban a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött előfizetést vitatták meg, hiszen az előfizetői szerződés március első felében lejár, és az önkormányzat a háromból egy SIM kártyát nem is használ. A kérdést bonyolítja, hogy a felmondás mind a három kártyára vonatkozik, pedig csak egyet kellene megszüntetniük. A másik nehézség, hogy ha új szerződést kötnek, akkor a választások miatt nem köthetnek két évre szerződést, legfeljebb egyre. A másik megoldás a feltöltőkártyás csomagra való váltás. Ennek kapcsán megvizsgálják a lehetőségeket, és a későbbiekben határoznak róla.