Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Közlekedési káosz, városháza-foglalás, Afrika támadása, Pocak bomba formája. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Torlódás

Csongrádi csapda

Szabálytalan autósok, kevés parkoló, közlekedési káosz – emiatt fáj a Delmagyar.hu szerint a csongrádiak feje.

„Főleg iskolai időszakban néha nagy torlódások vannak, szabályozni kell a forgalmat – hangoztatta egy csongrádi testületi ülésen Somogyi Árpád képviselő. A közelmúltban tartott tanácskozáson három csongrádi helyszínre hívták fel a figyelmet a városatyák, a gond mindegyik esetben hasonló volt.”

Szabálytalan autósok, kevés parkoló – Csongrádon is van gond a parkolással

Főleg iskolai időszakban néha nagy torlódások vannak, szabályozni kell a forgalmat – hangoztatta egy csongrádi testületi ülésen Somogyi Árpád képviselő. A közelmúltban tartott tanácskozáson három csongrádi helyszínre hívták fel a figyelmet a városatyák, a gond mindegyik esetben hasonló volt. Máté Attila szerint a Szent György utcában néha a régi leánykollégium mellé is odaállnak az autók, nem egyszerű ott a közlekedés.

Biztatás

Távozó alpolgármesterek.

Márki-Zay Péter új hódmezővásárhelyi polgármester elfoglalta a városházát – első munkanapjáról a Promenad.hu-nak nyilatkozott.

„Sajnálattal értesültem, hogy lehet, hogy a két jelenlegi fideszes alpolgármester egyike sem fogja vállalni a következőkben az alpolgármesteri teendőket. Nekem van már jelöltem, ha az alpolgármesterek nem fognak velem együtt dolgozni. Azonban még mindig arra biztatom Hegedűs Zoltánt és Kószó Pétert, hogy vállalják ezeket a feladatokat.”

A Városházán kezdett ma az új polgármester | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Dr. Márki – Zay Péter nyerte a vasárnapi időközi polgármester választást Hódmezővásárhelyen. Az eredmény három nap múlva lesz jogerős, de az új polgármester reggel már a Polgármesteri Hivatalban kezdett, először a Választási Irodán, később pedig dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző asszonnyal beszélték át a teendőket.

Iszonyat

Európára támadhat Afrika.

Zsiday Viktor ismert befektetési tanácsadó felhívja a figyelmet: Afrika népessége 2050-re megduplázódik, és a jelenlegi trendeket figyelembe véve minden harmadik afrikai Európában keresi boldogulását – olvasható a Lokál Online-on.

„Nyilvánvaló, hogy ha nem tudnak az afrikai országok nagyon gyorsan modernizálódni (és egyelőre szociokulturálisan nem nagyon látszik, hogy be tudnák járni a kínai, koreai vagy japán utat), akkor iszonyatos mennyiségű ember fog megpróbálni jobb megélhetést keresni, méghozzá nyilván a ‘közeli’ Európában – figyelmeztet a közgazdász, aki azt is hozzáteszi: … és ezt az európai társadalmak nem nagyon tudják és akarják kezelni majd.”

Európába költözne Afrika harmada | Lokál

Bár a 2017-es évről egzakt adatok még nem állnak rendelkezésre, 2015-2016-ban több mint 2,5 millió bevándorló érkezett Európába, az ENSZ migrációs becslései szerint viszont Afrika népessége 2050-re megduplázódik, és a jelenlegi trendeket figyelembe véve minden harmadik afrikai gondolja úgy, hogy majd Európában találja meg boldogulását.

Pocak

Bomba forma.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Fazekas-Zur Krisztina áldott állapotban is surfski versenyt tudott nyerni az USA-ban – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Jól sikerült, szoros küzdelemben első lettem. Pocak is beszállt a versenybe, és a második felét végigrugdosta – számolt be hétvégéjéről Fazekas-Zur közösségi oldalán, s arról is mesélt, hogyan élte meg a viadalt gyermekével a szíve alatt. – Az utolsó kilométeren úgy döntött, bukfencezik egyet, így rövid időre megálltam megvárni, míg befejezi, és kényelembe helyezkedik. Fantasztikus érzés!”

Ez igen: hat hónapos terhesen is versenyt nyert olimpiai bajnok kajakosunk

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos ezúttal egy USA-beli versenyen indult el, ahol az úgynevezett surfskiben – azaz szakága tengeri változatában – az ötmérföldes, vagyis mintegy nyolc kilométeres távot 43 perc 3 másodperces idővel teljesítette. A hölgyek között nyert, az összetettben pedig hatodikként végzett, csak öt férfi tudta megelőzni a kismamát.