Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Két országos versenyben is döntősök a Galamb diákjai

A makói intézmény két mezőgazdasági gépésze és két gépésztechnikusa is bejutott a döntőbe. A versenyeknek pedig tétjük is van: megszerezhetik a szakmai végzettséghez szükséges pontszámokat. Ehhez nem csak az elméleti, hanem a gyakorlati és szóbeli feladatokban is jól kell teljesíteniük.

Kiss Dániel – Makó

Ahogyan az utóbbi években, idén is sikerrel vesz részt a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola a két országos versenyen. Amennyiben a döntőben is jól teljesítenek a diákok, úgy megkapják az iskolában is a jeles bizonyítványt a kiemelkedő versenyeredményükért.

A mezőgazdasági gépészeknél négy tanuló indult a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, közülük ketten tovább is jutottak a döntőbe, így tehát a 11.C osztályos Balla Zsolt Tamás és Kiss Roland képviseli majd az iskolát. Mint elmondták, elméleti feladatok várták őket, a döntőben pedig a gyakorlati rész kerül majd előtérbe, amelyet jobban is szeretnek.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen három tanuló vett részt, hogy megmutassa tudását több száz másik diákkal együtt. Az 5/13. osztályból Hegyi Levente, a 2/14. osztályból Nádasdi Dávid jutott tovább a mezőgazdasági gépésztechnikus szakmában.

– A döntőben mindenféle gyakorlati feladat várható; szántástól kezdve esztergáláson keresztül a szerelési gyakorlatokig, tehát elég széles a választék – mondta el Hegyi Levente, hozzátéve, hogy a gépes rész áll hozzá a legközelebb, illetve hogy az első három hely valamelyikén szeretne végezni a döntőben.

Március 24-én hagyományteremtő céllal rendezi meg az iskola a Borona pikniket, ahol a helyi gazdák találkozhatnak a diákokkal, ezen a rendezvényen ráadásul a szülők is részt vehetnek. Az intézmény igazgatója, Horváth Zoltán portálunknak elmondta, hogy nekik is nagyon fontos ez a rendezvény és a versenyeredmény, hiszen folyamatosan jönnek a Makó környéki gazdák, hogy szeretnének felvenni gépészeket, mezőgépészeket és technikusokat.