Tartalmas hétfővel indult a mostani hét is, így a reggeli kávé mellett érdemes átfutni a tegnapi nap legfontosabb híreit. A mai napon egy mediterrán ciklon biztosítja a téli hangulatot és időjárást, tehát a sapkát, sálat semmiképp ne hagyja otthon!

MH – összeállítás

Megújult a kultúra makói temploma – három zenekar is fellépett a Hagymaház átadóján tegnap. Jó teljesítményt ért el a város tavaly, de a szakemberhiány nagy problémát jelent, derült ki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Makó Térségi Szervezetének beszámoló ülésén. Egy finn filmes látogatott a Galambba, az elkészült filmet – amelyben több ország is szerepel majd – az oroszországi mezőgazdasági világkonferencián fogják levetíteni.

Világkonferenciára készülő filmben szerepel a Galamb – Makó Híradó

Egy finn filmes, Tommi Rajala látogatta meg a makói intézményt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének megbízásából. A készülő film célja, hogy megmutassa, hogy egyes országokban milyen mezőgazdasági folyamatok és törekvések zajlanak. MH – Makó – Egy pályázatnak köszönhető a látogatás, s nem csupán nálunk forgatott Tommi Rajala, hanem elkísértük egy kiszombori tehenészetbe is, hogy ott is megtapasztalja, milyen technológiát is alkalmaznak – nyilatkozta Horváth Zoltán a Promenádnak.

Vasárnap fölényes győzelmet aratott a Makói KC felnőtt női kézilabda csapat az Abonyi KC ellen, sajnos az ifjúsági csapat viszont kikapott. Tegnap a Keriben is hódoltak a sportoknak: megtartotta a hagyománynak számító sorversenyét a Návay, ahová hetedikes és nyolcadikos diákokat várnak Makóról és a térségből.

A térségben is sok dolog történt a hét első napján. Kiszomboron falugyűlés volt, amelyen szó esett az óvodabővítésről, a kerékpárútról, lakáshoz jutási támogatásról, csatornaépítésről és a lomtalanításról is. Apátfalván testületi ülést tartottak, ahol beszámolókat hallgattak meg a rendvédelmi szervektől és döntöttek az új fogorvosról is.

A mai napon az Ákosokat köszöntjük, illetve sokak kedvenc csapata, az FC Bayern München is ma ünnepli születésnapját, hiszen ezen a napon, 1900-ban alapították. Egy mediterrán ciklon teszi még hidegebbé a mai napot, de remélhetőleg nem sokáig tart már a tél. Az autóban ülők, kerékpározók és gyalogosok vigyázzanak, ugyanis a hó megnehezíti a közlekedünket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest