Hírek Kiemelt hírek Makó

A járdák, játszóterek és a parkolók is bővülnek, megújulnak

Elkészült a parkoló a SZIGNUM-nál, nagyobb költségvetéssel dolgoznak a járdákon, ráadásul két játszótér is bővülni fog – derült ki Czirbus Gábor alpolgármester lakossági fórumán. A megjelentek tájékozódhattak Makón, illetve a városrészben zajló, illetve leendő fejlesztésekről, ezt követően pedig többen tettek észrevételeket.

Kiss Dániel – Makó

A tavaly őszi lakossági fórumon jelezték a SZIGNUM-ban az iskola előtti parkolási problémát, amelyet mostanra sikerült is megoldani. A hulladéktárolási gond is felmerült korábban, ennek orvoslása is folyamatban van már, új helyre kerülnek a konténerek. Zöld növényzetet is ültettek még ősszel a Tömörkény és a Hunyadi utca környékén, aminek eredménye tavasszal látható is lesz már. További feladatként tekintenek a parkolási helyek bővítésére is, a Bartók és a Juhász Gyula iskola előtti volt parkolóhelyeknek is szeretnének új helyet találni, hasonlóképp a Posta utcai megszűnt parkolók esetében.

Megemelték a járdaépítési keretet, 20 millió forintból újulhatnak meg a Tömörkény utca, Nagyér sétány, Szent Gellért és a Szegedi utca egyes járdaszakaszai. Ennek kapcsán Czirbus Gábor elmondta, hogy a Szegedi utcán a Gőzmalom utcától a töltésig tartó szakaszt a páros oldalon teljes egészében szeretné rendbe tenni az idei évben.

– Fő célkitűzésem volt a 2014-es kampányban, hogy szeretném korszerűsíteni a választókerületem játszótereit. Két, teljesen új játszóteret hoztam létre az elmúlt években, és ezeknek bővíteném az idei évben is az eszközállományát. A képviselői alapom nagy részét arra szánom, hogy továbbfejlesszük ezeket a játszótereket, mind a Kölcsey, mind a Hunyadi utcán – mondta el az alpolgármester, hozzátéve, nagyon fontos, hogy a gyerekek a közvetlen lakókörnyezetükben kulturált körülmények között, biztonságos feltételek mellett tudjanak játszani.

Baranyi Béla a Zrínyi óvoda körüli parkolási alternatívákról érdeklődött, hiszen amikor hozzák a gyerekeket, akkor rossz a közlekedés, és az árok szélén állnak meg az autók. Jenei Sándor a Posta és a Hunyadi utca találkozásánál nem működő lámpákra hívta fel a figyelmet, illetve a közvilágítási problémákat is jelezte. Boros János pedig a Szegedi utcai ABC előtti csatorna balesetveszélyessége miatt panaszkodott. Az alpolgármester reagált a jelzett problémákra, utánanéznek ezeknek.