A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az egyik nagyéri kocsmájában törött pohárcsonkkal okozott sérüléseket.

MH-kék hírek

A vádirat szerint a vádlott tavaly március 29-én öt órakor ült be az egyik helyi presszóba, ahol italozni kezdett. A presszóban beszélgetésbe elegyedett a sértettel, kölcsönösen meghívták egymást egy-egy italra. A közepes fokban alkohol hatása alatt lévő vádlott este tíz órakor kiment a presszó elé dohányozni, ahová magával vitt egy talpas üvegpoharat is. Nem sokkal ezután kilépett a sértett is, a vádlott ekkor minden előzmény és ok nélkül a falhoz lépett a kezében levő pohárral és azt összetörte. A pohár több darabra tört, a vádlott kezében maradt az üvegpohár törött talpa, az abból kiálló csonkkal. A vádlott ezután egy hirtelen, fentről lefelé irányuló mozdulattal, közepes erővel a sértett nyaka felé vágott. A vágás miatt, a gyors mozdulattal szemben védekezni sem tudó sértett nyakán, mintegy tizenöt centiméter hosszú, erősen vérző sérülés keletkezett. A sértett és a körülötte állók lefogták a vádlott kezét, megpróbálták a földre nyomni. A dulakodás során a vádlott több alkalommal a törött pohártalppal megpróbálta a sértettet hason szúrni. A vádlott kezéből a jelen levők csak nehezen tudták kicsavarni a pohárcsonkot.

Törött pohárral viaskodtak – Makó Híradó

MH-CSMRFK A megalapozott gyanú szerint az 52 éves férfi 2017. március 29-én 22 óra körül egy nagyéri vendéglátóhely előtt követte el a bűncselekményt. A sértettel szóváltásba keveredett, majd egy poharat eltört és torkon szúrta áldozatát. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították és kihallgatták.

A helyszínen levők rendőrt hívtak, a vádlott elhagyta a helyszínt és mintegy kétszáz méterre onnan fogták el őt az időközben kiérkező rendőrök.

A sértett nyakának bal oldalán elhelyezkedő kb. tizenöt centiméter hosszú, bőr alatti rétegbe hatoló, vágott sérülés néhány centiméterrel haladt el a bőr alatt futó nyaki nagyerektől, a légutaktól és amennyiben a vágás ezeket éri, a ténylegesen okozottnál sokkal súlyosabb, halálos eredménnyel járó sérülés is bekövetkezhetett volna, amely a vádlotton kívül álló okból, véletlen miatt maradt el. A sértett sérülése nyolc napon túl gyógyult, tényleges gyógytartama mintegy két hét volt.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest