Már hagyománynak számít a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumban, hogy a 7. és 8. osztályos tanulók számára sorversenyt szerveznek. Ez ma sem volt másképpen: makói és térségi általános iskolákból érkeztek csapatok a Keribe.

Gajáta Fanni – Makó

Tizenegyedik alkalommal rendeztek a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumban azt a sorversenyt, amelyre az általános iskola 7. és 8. osztályosokat várták. A népszerű megmérettetésre idén kiszombori és földeáki intézményből is érkeztek.

– Idén hat csapat jelentkezett a versenyre és külön öröm, hogy vidékről is érkeztek hozzánk – fogalmazott Kincses Tímea igazgató. – A sorversenyen mindenki győztes, hiszen mindenkinek lehetősége van megmutatni az ügyességét, ezért minden tanulót megjutalmazunk. Az első három helyezett külön díjat is kap.

Az általános iskolásoknak a návaysok segítettek. Horváth Henriett szinte minden évben közreműködik a sorversenyen. Ma például a pillanatokat örökítette meg. A végzős lány rendszeresen sportol, régebben focizott, mostanában az iskolai versenyeken vesz részt.

– Hetedikesként és nyolcadikosként is jöttünk a kiszombori általános iskolával erre a sorversenyre – tette hozzá Henriett.

A 7. osztályos Kürtösi Dzsenifer nagyon szeret sportolni, főleg a labdajátékokat kedveli. A földeáki általános iskola tanulója focizik is.

– A Németh László Gimnáziumban szeretnék továbbtanulni angolt és németet. Ha nagy leszek, utazni szeretnék, ahová kell a nyelv – mondta Dzseni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest