Kedden országszerte havazás várható, helyenként akár 20 centiméter körüli friss hó is hullhat – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MH – MTI

– Holnap a hideghez egy mediterrán ciklon “jóvoltából” az ország nagy részén havazás is társul. Mivel a fagyos légtömegben a hőmérséklet napközben is jóval fagypont alatt alakul, ezért minden lehulló pihe megmarad majd a tereptárgyakon – jelentették be Facebook-oldalukon.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: dél felől egyre nagyobb területen várható havazás, kedd reggelig az ország déli, délnyugati harmadán, felén már 5 centiméter körüli, a déli határnál néhol akár 10 centimétert is meghaladó porhó hullhat. Kedden tovább folytatódik a havazás, amelynek az intenzitása délutántól fokozatosan csökken, és estére az ország nagy részén már meg is szűnik a csapadék. Kedd éjfélig az északnyugati és északkeleti tájakon várható a legkisebb mennyiség (maximum 2-3 centiméter), míg dél felé haladva egyre vastagabb hóréteg valószínű: a középső országrészben 2-6, a déli megyékben további 6-10 centiméternyi hó várható.

Kiemelték továbbá, hogy délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja az erős, északi, északkeleti szél. A várható hófúvás miatt Csongrád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

 

Fotónk illusztráció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest