Makói világszínvonal, tréfás csongrádi csókok és a terhesség csodája. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Előtér

Makó a nagyvilágban.

A világ agrárminiszterei is bepillantást nyerhetnek abba, milyen oktatás folyik a makói Galamb iskolában, ahol egy finn filmes forgatott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete megbízásából – írja a Promenad.hu.

„Egy pályázatnak köszönhető a látogatás, s nem csupán nálunk forgatott Tommi Rajala, hanem elkísértük egy kiszombori tehenészetbe is, hogy ott is megtapasztalja, milyen technológiát is alkalmaznak – nyilatkozta Horváth Zoltán. A Galamb igazgatója kiemelte: az a cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy most már a mezőgazdasági oktatásban is egyre jobban előtérbe kerül az alkalmazott agrárinformatika.”

Finn filmes forgatott a Galambban | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Többek között a világ agrárminiszterei is bepillantást nyerhetnek abba, milyen oktatás is folyik a Galamb iskolában. A makói intézményben egy finn filmes forgatott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete megbízásából, s a munkát a legközelebbi világkonferencián le is vetítik. A filmezés során az is kiderült, hogyan akadályozzák hazánkban a mezőgazdaság gépesítését az utak és a villamos felsővezetékek összevisszasága.

Csók

A házasság ünnepe.

Tréfás vetélkedőben tehették próbára a csongrádi szerelmespárok, mennyire ismerik egymást – tudósít a Delmagyar.hu.

„Egymástól függetlenül kellett megegyező választ adni például olyan kérdésekre, hogy ki a rendetlenebb, ki szokott reklamálni hivatalos helyeken, ki táncol jobban, ki kezdeményezte az első csókot.”

Megünnepelték a házasságot Csongrádon

A Házasság Hete rendezvénysorozatot tartották a Tisza-parti városban. Azt, hogy a párok mennyire ismerik egymást, egy tréfás vetélkedőben tehették próbára. Sorsolást követően három pár mérette meg magát. Egymástól függetlenül kellett megegyező választ adni például olyan kérdésekre, hogy ki a rendetlenebb, ki szokott reklamálni hivatalos helyeken, ki táncol jobban, ki kezdeményezte az első csókot.

Pihenő

Szünetelő tárgyalások.

A Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízlabda Club közgyűlésén elhangzott, nem halad a fúzió a Hód-Úszóval – derül ki a Vásárhely24 cikkéből.

„Bán Sándor tájékoztatása szerint a tárgyalások ‘egyelőre szünetelnek’. Mint mondta, az egyeztetések során mindenképp szükség lesz a városvezetés közreműködésére, a választásig azonban pihentetik a kérdést. Felszólalásában ugyanakkor hangsúlyozta, az úszók felkészítése és versenyeztetése továbbra is zavartalan, a sportolókat a klubok közti tárgyalások érdemben nem érintik.”

Szünetelnek a tárgyalások a két vásárhelyi úszóklub között – Vásárhely24

Közgyűlést tartott a HSÚVC. Közgyűlést tartott a héten a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízlabda Club. Első napirendi pontként a 2017-es év könyvvizsgálói jelentését ismertették a városi egyesület tagjaival. A beszámoló szerint a sportcsapat kiadásainak döntő részét a nevezési díjak, az utazások, az edzőtáborok valamint a versenyeiken kiosztott több száz érem és serleg tette ki, de vásároltak a tavalyi évben néhány új sporteszközt is.

Babatéma

A terhesség csodája.

A Lokál Online arról ír, Kulcsár Edina kisbabát vár szerelmétől Csutitól, pedig az egykori szépségkirálynő hormonális betegsége miatt kevés esély volt arra, hogy természetes úton kerüljön áldott állapotba.

„Az orvos azt mondta, nagyon nehéz lesz teherbe esni, mindössze tíz százalék esélyt látott rá – mesélt betegségéről az újdonsült kismama, aki fel volt rá készülve, hogy akár a lombikprogram segítségével eshet csak teherbe. A pár a diagnózist követően épp elengedte a babatémát, de a pici pont akkor fogant meg.”

Kulcsár Edina: Csoda, hogy teherbe estem | Lokál

Edina és párja már két éve eldöntötte, hogy gyermeket szeretnének, de mindeddig hiába próbálkoztak, amihez nagyban hozzájárult Edina hormonális betegsége. – Kiderült, hogy PCOS-em van, vagyis policisztás petefészek szindrómával küzdök, ami egy hormonális betegség. Drasztikus beavatkozást ajánlottak, de nem vállalkoztam rá, inkább úgy döntöttem, várok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest