A testmozgás nem a kortól függ: vasárnap délelőtt meridián tornával melegítettek be a szépkorúak, majd Lóránth Kata aerobik és személyi edző tartott órát a sportcsarnokban. Szeretnék, ha ez rendszeressé válna a 60 év felettiek körében.

Gajáta Fanni – Makó

Vajda Jánosné kezdeményezésére látogatott el Lóránth Kata aerobik és személyi edző Makóra, hogy a 60 év felettieket is átmozgassa. Marika elárulta, nekik is megtetszett az „Ezt válaszd” program, azonban azt a mozgásformát nem biztos, hogy bírnák szusszal, ezért felkereste Márton Imrét, hogy van-e lehetőség rendszeres testmozgásra a 60 év felettieknek is. Marikának nem idegen a sport: rendszeresen úszni jár, kerékpározik – ha az időjárás engedi –, gyalogol a Petőfi parkban és meridián tornán is részt vesz. Családjában is fontos szerepet tölt be a mozgás.

– A harmadikos gimnazista unokám, Réka hetente kétszer fallabdázik már hosszú évek óta, a nyolcadikos Ádám unokám rendszeresen kajakozik a Tiszán, állandóan mozog. Az édesapjuk fontosnak tartja sportot – fogalmazott Marika. Hozzátette: ő is mindent megtesz, hogy fitten tudja tartani magát, főleg a téli időszakban.


Vajda Jánosné Marika kezdeményezte a szépkorúaknak szóló mozgást.

Lóránth Kata neve nem ismeretlen a szakmában, közel 30 éve kezdte el az oktatást. Az aerobik és személyi edző elmondta, az a célja, hogy mindenkinek átadja a sport szeretetének az érzését. Lóránth nem egy séma alapján tartja az óráit, hanem először felméri a csoport korösszetételét és az alapján állít össze egy vidám, pezsdítő gyakorlatokkal teli edzést.

– Nagyon sok vendégem van, akik seniorként kezdik el a mozgás, ami nagy művészet, felnézek rájuk. Én senior valioroknak hívom őket: ők újrakezdik az életet és vannak céljaik, mint például egészségesek szeretnének lenni, az unokáik szalagavatóján ott szeretnének lenni vagy éppen csak maguk miatt mozognak, hogy jól érezzék magukat – magyarázta az edző. – A vendégeim azt szokták mondani, addig élnek, amíg mozognak és ez tényleg így van.

A 60 év felettieknek szóló testmozgást szeretnék, ha rendszeressé válna, ugyanúgy, mint az „Ezt válaszd” programsorozat. Első alkalommal meridián tornán melegíthettek be a résztvevők, majd Lóránth Kata tartott egy remek órát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest