A hét utolsó napja sem telhet reggeli összefoglaló nélkül, hiszen tegnap is eseménydús napot zárhattunk. A reggeli kávé mellé pedig programot is ajánlunk mára!

MH – összeállítás

A mohácsi busók segítségével Makóról is elűzték a telet szombaton: mire a felvonulók a múzeumhoz értek, a Nap is kisütött. Ahogyan az előző hetekben, tegnap is előadás várta a fiatalokat az Ifjúsági Színtérben, a mostani alkalommal a kommunizmus máig tartó hatásairól és a rendszerváltozásról hallhattak előadást. Kisújszálláson képviseli Makót és a térséget a 13 éves Hadobás Tamara, aki a József Attila Gimnáziumban a Szép Magyar Beszéd versenyen első helyen végzett.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően hároméves projekt indult Csongrád megyében, „Kultúra határok nélkül” néven. Pitvaroson ismerkedhettek meg a résztvevők, ahol megtervezték a következő három évet. Vadászkürttel nyitották az estét az apátfalvi vadászbálon a szokásokhoz híven, a jó hangulatú évzáró rendezvényen összegezték is az elmúlt évet.

Jelentős fejlesztési lehetőségek rejlenek Makón és a térségében – mondta portálunknak Lázár János. A város és a térség országgyűlési képviselője úgy véli, a munkanélküliség minimálisra szorítása után a következő évek legfontosabb feladata a fizetések emelése lesz.

– Soros György egy spekuláns – fogalmazott Toroczkai László a Jobbik makói fórumán, amelyet a párt országgyűlési képviselő jelöltje és alelnöke, Ásotthalom polgármestere tartott. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke az országjáró turnéja alkalmából Apátfalvára is ellátogatott, hogy a térségi kisebbségi önkormányzatok vezetőivel is találkozzon.

Hűvös napok következnek, ma is mínuszokra számíthatunk, várhatóan péntektől lesz ismét nulla fok felett a nappali hőmérséklet. Délelőtt meridián tornát tartanak délelőtt 9 órától, délután pedig a Hagymatikum, illetve Szikora Róbert és az R-GO Gidák várják Önöket egy farsangi ünneplésre 15 órától, 14 órától pedig jelmezversenyt tartanak a fürdőben.

A mai napon a születésnapos George Harrison dalát ajánljuk a reggeli kávé mellé:

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest