Hajnali 4.15-kor kezdődik a műsor, amikor a pesti busz végighalad az utcában, s késő estig szüntelen az idegesítő csattogás, a csatornafedők miatt a Szép utca leginkább Almási utca felőli részén. A polgármester ígéri, hogy intézkedik.

Korom András – Makó

Nem restelltünk magunk is szabályosan a felfestett sávban haladva végigautózni a Szép utcán, s könnyű volt megállapítani, hogy bizony hatalmasat csattannak az autókerekek alatt azok a csatornafedők, melyeket nem csavaroztak eddig le. Amikor gyalog végigmentünk ugyanitt fényes nappal, saját fülünkkel tompítatlanul is „élvezhettük” a fölsértő zajt. Egy az érintett utcaszakaszon élő – neve elhallgatását kérő idősebb férfi azt mondta, hogy jó, hogy messzebb van a temető, mert a halottak is feltámadnának ebben a zajban.

A probléma Gáspár Sándor legutóbbi, a Galamb iskolában rendezett fórumon is szóba jött. A települési képviselő azonban nem csak a Szép, de a Czuczor utcán is találkozott csattogó csatornafedőkkel, s emiatt kérte a fórumon jelenlévő városvezetők mielőbbi intézkedését. Ugyanezt a kérés intézte a polgármesterhez a Czuczor utcai Kiss Imréné, aki azt is elpanaszolta, hogy a a csatornafedőn a „zenés műsort” a hajnali 4 óra 15 perckor a házuk előtt (és a csatornafedőn) elhaladó pesti busz kezdi, hogy aztán a forgalom éjszakai csillapodásáig, a többi jármű folytassa.
A kérésekre Farkas Éva Erzsébet polgármester megígérte, hogy a városi csatornázást végző cégtől kérik a csatornafedők garanciális munkában való rögzítését, hogy a csattogásuk megszűnjék.

[totalpoll id=”130248″]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest