Ezt a Jobbik jelenlegi alelnöke már húsz évvel ezelőtt megírta, miután szélsőjobboldalisága miatt eltanácsolták az egyetemről. Toroczkai viszont Novák Előddel szemben nem tapasztalja, hogy nehezebb lenne az aláírásgyűjtés a néppártosodás miatt.

Nagy Szabolcs – Makó

Mintegy 30 fő vett részt a Jobbik makói fórumán, amelyet a párt országgyűlési képviselő jelöltje és alelnöke, Ásotthalom polgármestere tartott. Toroczkai László portálunknak elmondta, körülbelül 45 választókerületet fog bejárni a kampányban, a Csongrád megyei 4-esben is azt remélik, a választók megértik, hogy az ellenzék egyetlen kormányváltó ereje a Jobbik, győzni szeretnének. Kiemelte azt is, hogy a Jobbik országos választmánya úgy döntött tavaly, egyetlen pártvezetővel sem akarnak összefogásról tárgyalni.

Az aláírásgyűjtések kapcsán, megkérdeztük a párt alelnökét Novák Előd korábbi alelnök Facebook posztjáról is, amely szerint a néppártosodás miatt sokkal nehezebb támogatást szereznie a Jobbiknak.

„Vicces, amikor azért nem akarnak aláírni nekem, mert csalódtak a Jobbik irányváltása miatt, de a meglepően sok efféle panaszost sikerül meggyőznöm, hogy az általam is jogosnak ítélt kritikáik ellenére adjanak még egy esélyt, ha már én kérem. Hogy a 4 évvel ezelőtti, 21%-os országgyűlési választási Jobbik-eredményhez képest mit fog elérni a párt, s hogy az áldozatok megérték-e, az most nem időszerű kérdés.” (Novák Előd Facebook)

Toroczkai László ennek az ellenkezőjét tapasztalja, a korábbi alelnök pedig szerinte véleményt fogalmazott meg oldalán, amit a párton belül bárki megtehet.

– A legdemokratikusabb pártnak tartom a Jobbikot, ahol még az elnöknek és az alelnöknek is lehet bizonyos kérdésekben különböző véleménye. Novák Előd a Jobbik alapítója és jelenleg is tagja természetesen a saját véleményét írta le, és ehhez abszolút joga van – válaszolta kérdésünkre Toroczkai.

Az alelnök a fórumon részt vevőknek hosszasan beszélt az ásotthalmi polgármesterként szerzett tapasztalatairól az illegális bevándorlással kapcsolatban. Bár a kormány Soros-kampánya szerint túlzás, de azt is elképesztőnek találja, hogy például az RTL Klubon a milliárdost egy „végtelenül jó szándékú kisnyugdíjasnak állítják be, aki egész életét kőkeményen végigdolgozta, ebből lett egy pici vagyonkája, amiből jótékonykodik”.

– Soros György egy spekuláns, egy olyan pénzember, aki számos országot a világon Ázsiától kezdve Dél-Amerikáig tönkretett, rengeteg ember felkötötte magát, mert kiforgatta a vagyonából. Én már 20 évvel ezelőtt írtam erről a Magyar Fórumban, nem mondhatom önöknek, hogy Soros György egy ártatlan, ártalmatlan idős bácsi, aki csak jót akar – fogalmazott a fórumon Toroczkai László.

 

Az időbe egy kis nosztalgiázás is belefért, így azt is megtudhatták róla az érdeklődők, hogy akkoriban éppen eltanácsolták az egyetemről, ahol újságírónak tanult, azt mondták neki „ilyen szélsőjobboldaliak ide nem kellenek”. Ezután egy lakossági fórumról Csurka István, a MIÉP azóta elhunyt elnöke vitte fel Budapestre.

Kiss Attilától a párt országgyűlés képviselő jelöltjétől megtudtuk, a hajrára hétfőtől fordulnak rá, és nem szeretnének negatív üzenetekkel kampányolni. A riválisaival kapcsolatban elmondta, szerinte csak két valós jelölt van, Lázár János és ő, a többiekre csak bizniszpárti jelöltként tekint. Az aláírásgyűjtésük folyamatosan halad, azonban ebben nem volt cél, hogy elsők legyenek, mert nem ez a verseny, az eredményességet április 8-án kell lemérniük.

Birkózik, vagy összefog az ellenzék Makón? – Makó Híradó

Hivatalosan is megkezdődött a kampány az országgyűlési választásokra, az ellenzéki pártok Budapesten méregetik, kerülgetik egymást néhol borsot törnek a másik orra alá. De mi lesz Makón? Nagy Szabolcs – Makó Nemrég az MSZP és a DK közösen mutatta be Rója Istvánt, bár eddig is tudható volt, hogy az MSZP őt indítja.

Az ellenzéki pártok összefogása kapcsán rákérdeztünk tőle Mucsi Tamás véleményére is, a DK választókerületi elnöke azt mondta, amíg nem gárdista mellényt égetnek, addig nincs miről beszélniük a Jobbikal.

– Mucsi Tamás munkásságát nem ismerem, szerintem nincs is, azon a felforgató tevékenységen kívül, amit a DK-val végeznek országszerte. Nem hiszem, hogy az országhoz bármit hozzá tudtak volna tenni az elmúlt időszakban – mondta el Kiss Attila.

 

Az országgyűlési képviselő jelölt a határon túli magyarok szavazati jogának kapcsán egyébként úgy véli, a Kárpát-medencében 15 millió magyar él, nincsen első és másodrangú állampolgár, ugyanazok a jogok illetik meg őket, ehhez hozzátartozik a szavazati jog is, bár szerinte ebből jelenleg csak a Fidesz tud profitálni.

Hamisított képekkel uszítanak a határon túli magyarok ellen – Makó Híradó

Több tízezer főt számláló csoportban lopott képpel gyaláztak meg egy erdélyi magyar családot már a kampány elején, akik ráadásul szavazni sem akarnak. A DK-propaganda túl jól működik, a botrányban érintett a párt választókerületi elnöke is. Nagy Szabolcs – Makó Elszomorító lejárató kampány járta be a napokban az országos sajtót.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest