Nemrégiben rendezték meg a József Attila Gimnáziumban a Szép Magyar Beszéd versenyt, ahová két kategóriában várták a makói és térségi diákokat. A 7.-8. osztályosok közül Hadobás Tamara lett az első helyezett. A 7. osztályos lány áprilisban Kisújszálláson képviseli Makó és térségét.

Gajáta Fanni – Makó

Hadobás Tamara amióta megtanult olvasni, szinte le sem teszi a könyveket. A József Attila Gimnázium 13 éves tanulója minden stílust a kezébe vesz, nincs kedvence – bár ha a kötelező vagy szabadon választott könyv közül kéne választania, az utóbbira voksolna.

Tamara a Szép Magyar Beszéd versenyen vett részt, ahol korosztályában az első lett. Sipos Jenőné, magyar és média szakos pedagógus készítette fel. A megmérettetésen egy kötelező és egy választott olvasmányt kellett felolvasni. A nyertes Fekete Gyula: Tengercsepp című novellája mellett döntött, amelyet tanárával közösen választották ki. Már most megkezdte a felkészülést az áprilisi országos megmérettetésre, anyukájával is sokat gyakorol otthon. Az már biztos, hogy nem üres kézzel tér haza a tanuló: a Kazinczy-jelvényt mindenképpen átveheti a kisújszállási döntőben.

Bár még csak hetedik osztályos Tamara, elárulta, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz.

– Az orvosi pálya, ami vonz, de az írás is tetszik. Szívesen kipróbálnék olyat, ahol írni lehetne – fogalmazott Tamara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest