Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke Apátfalvára is ellátogatott az országjárás keretén belül. A vezető elmondta, a Lungo Drom a Fideszt, illetve a négyes számú választókerületben Lázár Jánost támogatja.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke az országjáró turnéja alkalmából Apátfalvára is ellátogatott, hogy a megyei Lungo Drommal és a térségi kisebbségi önkormányzatok vezetővel találkozzon. A látogatása során elmondta, a magyar cigányság nem akarja, hogy migránsországgá váljon Magyarország, ezért állnak a Fidesz és a négyes választókerületben Lázár János mellé.

– Nem mindegy, hogy milyen tömeggel jönnek vagy egyáltalán jönnek-e a bevándorlók, illetve mekkora békétlenséget okoznak és mennyire kockáztatják a felzárkózási programot. Az is fontos, hogy ez a sikeres felzárkózási program folytatódjon. Ennek érdekében a magyarországi cigányság össze is fog és remélem, minél többen vesznek részt a szavazáson – fogalmazott az elnök.

Apátfalván is elindult a tanoda, ahová az általános iskolások tanóra utáni foglalkozásokon vehetnek részt. Ifjabb Károlyi Sándor, a Lungo Drom Csongrád megyei elnöke is közreműködik a programban, mint mentortanár. Azt vallja, hogy az oktatáson keresztül emelkedhetnek fel a romák.

– Abban hiszek, hogy a sikerük a tanulás, az oktatás révén valósulhat meg – tette hozzá. Elmondta, úgy látja, hogy a fiatalokat és az időseket is érdekli a politika, de ehhez egy jó vezető kell, akire a szavazók fel tudnak nézni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest