Makói bűz, vásárhelyi dilettáns gyurcsányista, polgári virtus, YouTube-függőség. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Termálszag

Valami van a levegőben.

Az önkormányzat kikotortatta a makói Nagyér-csatorna kórház mögötti, nyitott szakaszát, de vannak, akik még mindig panaszkodnak – a Delmagyar.hu utánajárt, tényleg büdös-e még mindig a víz, és ha igen: miért?

„Közvetlenül a víz mellett azonban továbbra is érezni valamit a levegőben. Ez leginkább arra emlékeztet, mint ami a fürdőben a termálmedencében tapasztalható.”

A makói Nagyér-csatorna a belefolyó termálvíztől és a szeméttől büdös: kitisztították, de a szag nem szűnt meg teljesen

A problémát a jobbikos Zeitler Ádám hozta szóba, aki azt mondta, helyi lakosok keresték meg a szag problémájával, és azt is, a víz több helyen pang, a felszíne pedig habzik. Pedig a Nagyér-csatorna kórház mögötti szakaszára – mint annak idején beszámoltunk róla – az önkormányzat tavaly augusztusban 2 milliót költött.

Virtus

Kinyújtott kéz.

A fővárosból importált Soros-aktivisták azt a várost akarják megtörni, ahol a legerősebb a bevándorlásellenesség – vázolta a Promenad.hu tudósítása szerint Lázár János Hegedűs Zoltán fideszes polgármesterjelölt utolsó kampányfórumán.

„Segítő kezet nyújtottak több helyen is Hódmezővásárhelynek, így a Magyarország Miniszterelnöke is. Most Vásárhely dolga, hogy elfogadja-e ezt a kinyújtott kezet – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Megjegyezte, hogy a polgári virtushoz, a polgári felelősségvállalásnak is társulnia kell, majd kiemelte: Vásárhely az első!”

Lázár: Hegedűssel nagy lehetőségek előtt a város | Promenád.hu – a vidék hírportálja

A végéhez ért Hegedűs Zoltán (FIDESZ-KDNP) választási fórumsorozata, amelynek utolsó állomása a Nyugdíjas lakópark. Az eseményen beszédet mondott Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kószó Péter, alpolgármester, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, Grezsa István önkormányzati képviselő, Kovács László, önkormányzati képviselő, valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő is.

Tét

Nincs itt az üzenet ideje.

A Blogstar.hu szerint a vásárhelyieknek azt kell mérlegelniük, könnyen lerombolhatják mindazt, amit az elmúlt lassan három évtizedben együtt értek el és építettek fel.

„Egy program nélküli dilettáns gyurcsányista kezébe adni a város kulcsát – az nagy felelősség. Pontosabban: felelőtlenség. A keserűség, a sajtó gerjesztette düh mondathat sok mindent. De cselekedni ez ügyben nem most kell. Mert Hódmezővásárhely a tét, nem pedig egy-két megfoghatatlan, de kétségkívül hangzatos szólam.”

Lehet, de nem most

Vasárnap polgármestert választanak Hódmezővásárhelyen. A Blogstar végigkövette a kampányt, annak színét és fonákját egyaránt megénekelték a bloggerek, és talán kristálytisztán bemutatták: az összellenzéki-független jelölt sok mindenre alkalmas lehet – egyetlen dolgot kivéve. Ez pedig a megyei jogú város vezetése. Írtunk arról, hogy nagyot mondó nyilatkozatairól miként derült ki – általa -, hogy nem fedik a valóságot.

Terelés

A YouTube árnyoldalai.

Egy friss felmérés bizonyítja, hogy zavarja a gyerekek tanulását – írja a Blikk Online.

„Amikor megkérdezték a gyerekeket, hogy mi az, ami a leginkább el szokta terelni a figyelmüket, a többség azt válaszolta, hogy a YouTube. A videómegosztó után a legtöbben még a televíziót, majd a képmegosztó Snapchat alkalmazást mondták. Érdekes módon a Facebook csak negyedik helyen zárt, utána pedig az Instagram lett az ötödik elterelő ok.”

Szülők, figyelem: olyan dolog derült ki a Youtube-ról, amit fontos tudniuk!

Összesen 2000, 11 és 15 év közötti diákot kérdeztek meg tanulási szokásaikról. A felmérés során kiderült, hogy a magániskolák tanulói közül kevesebben fejezik be a házi feladat megírását, mint azok, akik állami iskolába járnak. Természetesen utána jártak annak is, hogy mi vonja el a figyelmüket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest