Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Hideg reggel ébredtünk, de azért nem kell otthon maradni, ugyanis ma térségszerte a mohácsi busókkal űzik el a telet.

MH – összeállítás

Tegnap is megannyi érdekes hírrel készültünk Önöknek, amelyből szinte választani sem tudunk. A hét embere rovatunkba Bakacsi Pálnét mutattuk be, aki a pótnagyi társaival megalakították azt az ingyenes gyerektábort, ahol játszatni és gyereknek lenni lehet.

 

A hét embere: Bakacsi Pálné – Makó Híradó

Egy délutáni fánksütéssel kezdődött el, majd öthetes, ingyenes nyári tábor lett belőle: a Makói Pótnagymamák Ingyenes Tábora hatalmas sikert ért el a városban, már most megannyi szülő keresi fel a szervezőket, hogy idén is lesz-e a foglalkozás. Bakacsi Pálné megerősítette: bizony, hogy lesz!


Napokon belül megérkezik Csanádpalotára a támogatás, amelyet soron kívül biztosít a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent, 72 millió 700 ezer forintot biztosít a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a város számára a működési feladatok biztosításának érdekében.  Lázár János, a térség országgyűlési képviselője figyelmeztette Csanádpalotát – rossz úton jár az önkormányzat, ha fel akarja élni a vagyonát.

Két generáció farsangolt tegnap délután: a városi sportcsarnokban a nyugdíjasok batyus bál keretén belül szórakoztak, míg a honvédi gyerekeknek jelmezes bulit szerveztek. Fennállásának 135. évét ünnepelte a kiszombori óvoda: egy különleges tablót is felavattak. A kíméletlen diktatúra áldozataira emlékeztek Makón – makói kistérségben élők is megérezték a diktatúrát.

A kíméletlen diktatúra áldozataira emlékeztek Makón – Makó Híradó

Nem csak a felakasztott, vagy börtönbe juttatott emberek tömegei voltak a kommunizmus áldozatai, hanem több millió honfitársunk, akik szenvedték az üldöztetést, mondta Vincze Gábor történész a makói Fidesz megemlékezésén. Nagy Szabolcs – Makó 1947. február 25-én az addig naívan reménykedők számára is egyértelművé vált, hogy mire számíthatunk a Szovjetuniótól, és az országot megszálló Vörös Hadseregtől.

Ahogy a bevezetőnkben is írtuk, számos helyen a busókkal üldözik el a telet – remélhetőleg sikeresen. Azonban, ha mégsem tud ott lenni, nézze meg, milyen is az igazi busójárás!