Nagy értékű autókat loptak elsősorban Olaszországból, Németországból és Ausztriából, azokat bérelt szegedi garázsokban pihentették, majd megváltoztatva az egyedi azonosítójukat Szerbiába vitték és ott adták el. A nyolctagú autótolvaj banda közül három továbbra is előzetesben marad. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója meghosszabbította annak a három szerb és horvát férfinak az előzetes letartóztatását, akik egy évek óta működő, autólopásra létrehozott bűnszervezet tagjai.

A gyanú szerint az egyik szerb férfi 2015-ben legalább hét szerb, illetőleg szerb-horvát állampolgárságú személy részvételével létrehozott egy bűnözői hálózatot Szerbiában abból a célból, hogy az Európai Unió több tagországát érintve jellemzően nagy értékű gépkocsikat tulajdonítsanak el.

A szervezetben vezető szerepet betöltő egyik gyanúsított utasítására és irányítása mellett az Európai Unió több tagállamából, elsősorban Olaszországból, Németországból és Ausztriából nagy értékű gépjárműveket tulajdonítottak el. Az eltulajdonított autókat a szervezet tagjai Szegedre szállították, ahol több garázst bérelve pihentették azokat. A szegedi garázsokban a gépjárművek egyedi azonosítóit megváltoztatták, majd azokat a szerb-magyar határon átszállították és Szerbiában értékesítették.

A gyanú szerint mindezidáig a bűnszervezet Nyugat-Európa területéről kilenc nagy értékű gépkocsit tulajdonított el fenti módszerrel és juttatta el azokat Szerbiába. A bűnszervezet három tagjának előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója további három hónappal meghosszabbította a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványának helyt adva, a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye, illetőleg az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az ügy a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett van folyamatban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest