Hírek Kiemelt hírek Térség

Napokon belül megérkezik a kormány támogatása Csanádpalotára

A térség országgyűlési képviselője rendkívüli támogatást kért a csődben lévő városnak, amelyet soron kívül biztosít a kormány. A kirendelt pénzügyi gondnok is megkezdte a munkáját.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amelynek értelmében 72 millió 700 ezer forintot biztosít a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium segítségével a kormány a város számára a működési feladatok biztosításának érdekében. A határozat szerint ezt az összeget a támogatói okirat kiadása után haladéktalanul folyósítják majd, vagyis napokon belül megérkezhet az önkormányzat számlájára.

Időközben kirendelték a pénzügyi gondnokot is a településre, aki már többször járt is Csanádpalotán, egyeztetett az önkormányzattal, és megtartották az adósságrendezési bizottság első ülését is. Ennek elnöke a pénzügyi gondnok, további tagjai pedig a polgármester, a jegyző, a pénzügyi biztosság elnöke, és az alpolgármester.

Csődben: Lázár János 50 milliós gyorssegélyt kér Csanádpalotának – Makó Híradó

Súlyos a helyzet: már a februári bérekre sincs pénze a csődbe jutott palotai önkormányzatnak, ezért 50 milliós gyorssegélyt kér a belügyminisztertől a városnak Lázár János. Ezt a térség országgyűlési képviselője jelentette be ma délelőtt Csanádpalotán. Hozzátette: ha a helyzet nem oldódik meg a város 350 milliós uniós forrást is elveszít.

Nyergesné Kovács Erzsébettől megtudtuk, a költségcsökkentő intézkedésekkel előreláthatólag mintegy 22 millió forintot spórol első körben a város, ez érinti többek között a városi rendezvényeket, a civil szervezetek támogatását, ám a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját sem lehet kifizetni az adósságrendezési eljárás időtartama alatt.