Hírek Kiemelt hírek Térség

Lázár leszámolna a csanádpalotai hanyagsággal

A kormány kisegítette a várost a csődből, de a képviselő figyelmeztet: rossz úton jár az önkormányzat, ha fel akarja élni a vagyonát.

Pintér M. Lajos – Csanádpalota

Reggel megírtuk, Lázár János, a térség országgyűlési képviselője rendkívüli támogatást kért a csődben lévő Csanádpalotának, amelyet soron kívül biztosít a kormány. A kirendelt pénzügyi gondnok is megkezdte a munkáját. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban felhívta a figyelmet: ha mindig úgy megy tovább, mint eddig, a csőd újratermelheti magát – azaz a csanádpalotaiaknak a tükörbe kell nézniük.

Napokon belül megérkezik a kormány támogatása Csanádpalotára – Makó Híradó

A térség országgyűlési képviselője rendkívüli támogatást kért a csődben lévő városnak, amelyet soron kívül biztosít a kormány. A kirendelt pénzügyi gondnok is megkezdte a munkáját. Nagy Szabolcs – Csanádpalota Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amelynek értelmében 72 millió 700 ezer forintot biztosít a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium segítségével a kormány a város számára a működési feladatok biztosításának érdekében.

– A magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből 72 millió 700 ezer forinttal segíti meg a települést, a pénzt a Magyar Államkincstár utalja. Ha azonban a kifizetetlen számlák rendezése után nem változtatnak a működésen, akkor egy-két éven belül ismét előállhat a csődhelyzet, ami már a képviselő-testület és a polgármester közös hibája lesz – fogalmazott Lázár János a Rádió 7 Napraforgó című műsorában.

A térség országgyűlési képviselője szerint távolról nehéz pontosan megmondani, mit rontottak el a helyiek, illetve mi a teendőjük most, ám azt semmiképpen sem tanácsolja, hogy az önkormányzat felélje vagyonát, eladja földjeit, ingatlanjait, „még akkor sem, ha ebben érdekeltek bizonyos képviselők”. Ésszerű, normális gazdálkodást javasol a városnak, olyat, amely megőrzi a csanádpalotaiak számára fontos kiadási tételeket, a nem szükségeseket, nem fontosakat viszont eltörli.

– A megyében ilyen csőd még nem fordult elő. Nyilvánvaló, hogy fel kell tárni az okát, és ha az a hanyag gazdálkodás, akkor változtatni kell rajta – fogalmazott.

One Response

  1. Vélhetően megmenekül a város a “megsemmisüléstől”, de valóban a hozzáértő szakemberek megalapozott véleménye alapján kell az ügyeket intézni . Állítólag rendelkeznek felkészült tisztviselőkkel, akkor talán van remény! Őszintén szurkolok szülővárosomért.

Comments are closed.