Makó Színes

Jókedv és csodálatos jelmezek a Honvéd farsangján

Egy hollywoodi filmben sincs annyi szuperhős, mint amennyi összegyűlt a roma nemzetiségi önkormányzat farsangján. Aki nem hozott magával jelmezt, annak sem kellett búsulnia, a kézműves sarokban egy szempillantás alatt elkészültek az álarcok.

Nagy Szabolcs – Makó

Az emberfeletti erővel rendelkező szuperhősök voltak a favoritok idén farsangi mulatságon, amelyet a Makói Roma Nemzetiségi önkormányzat szervezett. Persze szolidabb jelezek is felbukkantak, Kovács Cintia testvérével, Makai Jázminnal például pillangónak öltözött, mint megtudtuk azért, mert nagyon szeretik ezeket az állatokat a szép színeik miatt.

Ha valaki nem készült előre, az Bárdi Andrea művésztanár segítségével a kézműves sarokban alkothatott saját álarcot. A jelmezek felöltése mellett ugyanis legalább olyan fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel a közösséget is erősítsék.

– Nagyon sok hátrányos helyzetű kisgyerek él ebben a városrészben, elsősorban azt szerettük volna, ha jól érzik magukat. Emellett vacsorára is vendégül látjuk a családokat, de a legfontosabb hogy találkozzanak, beszélgessenek – mondta el Gilingerné Ráday Krisztina. A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt is hozzátette: a Honvéd projekt sikere is nagyban múlik azon, hogy az itt élők mennyire képesek egymásért, közösségben dolgozni.

navigate_before
navigate_next