Hírek Kiemelt hírek Térség

A Jobbik zsebét tömték a K’Art-ügyben elcsalt pénzzel – állítja Szabó Bálint

Az alvállalkozók kifizetése helyett inkább a szélsőjobboldali párt finanszírozását tartotta fontosnak a K’Art cégcsoport – jelentette ki a károsultakat képviselő Szabó Bálint. A jogász sem a Kendi-családtól, sem a Jobbiktól nem riad vissza, akár bíróság előtt is bizonyítja igazát.

Megyeri József – Hódmezővásárhely

Ugyan az egész ország Hódmezővásárhelyre figyel a vasárnapi polgármester-választás miatt, de azért fontos, hogy az évek óta húzódó K’Art-ügyről is szó essen, ugyanis politikai szereplők is érintettek benne – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Szabó Bálint a helyi Jobbik iroda előtt. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a K’Art cégcsoport megkárosított alvállalkozóiért állt a nyilvánosság elé, ugyanis ők immár hét éve várják, hogy megkapják a bérüket az elvégzett munkájukért.

A jogász hozzátette: a kampány ideje alatt röpködnek a korrupcióval való vádaskodások, azonban most már ügyészségi vádirat is született arról, hogy a szegedi szocialistákhoz hasonlóan a vásárhelyi Jobbik is érintett közéleti korrupciós büntetőügyben. – Ez nem üres vagdalózás, mivel április 12-én 13 órától a Szegedi Járásbíróságon valóban lesz egy tárgyalás az ügyben, különösen jelentős értékben elkövetett csődbűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. A vádlott a cégcsoport két felszámolóbiztosa – fejtette ki Szabó.

A károsultak képviselője emlékeztetett, hogy a vásárhelyi Jobbik három évvel ezelőtt azt állította, nincs is K’Art-ügy, ugyanis a cég vezetője, Kendi Imre az akkori listavezetőjük, és hajszál híján polgármester-jelöltjük is volt. – Igenis bizonyítékok vannak arra, hogyan lopta el a cégcsoport a helyi és a szegedi beruházásokat végző alvállalkozók pénzét, mint ahogy az is alaposan feltételezhető, hogy ezekből az összegekből a szélsőjobboldali pártot finanszírozták – jelentette ki Szabó Bálint. Hozzátette, 60 alvállalkozó maradt kifizetetlen, ők összesen 80 millió forintra várnak.

Megjegyezte, ha a kijelentéseiért a Kendi-család, vagy a Jobbik pert indít, akkor áll elébe, mivel mindenről dokumentumokkal rendelkezik. Még elmondta, a sajtótájékoztatójával egyik polgármester-jelöltet sem kívánja támogatni, de a választópolgároknak érdemes elgondolkozni azon, hogy valóban egy olyan pártot szeretnének-e a hatalommal megbízni, amiről már bebizonyosodott, hogy korrupciós ügyekben érintett. – A szegedi Szeviép-ügyhöz hasonlóan az új polgármesternek, Lázár János országgyűlési képviselőnek és az államnak megoldást kell majd találnia arra, hogyan lehet kártalanítani az alvállalkozókat – tette hozzá Szabó, aki a Jobbik irodába is benyitott, hogy beszéljen a párt képviselőivel az ügyben, de zárt ajtók fogadták.

A K’Art cégcsoporthoz többek között a Balogh Imsi Sportaréna építése, a szegedi Tisza-parti Általános Iskola, valamint egy szintén szegedi magánpanzió felújítása köthető.