Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Végre péntek van, egy karnyújtásnyira van a hétvége. Készüljünk fel, farkasordító fagyokkal támad Szibéria! Szerencsére rengeteg felforrósító program vár minket a következő napokban, de előtte nézzük a tegnapi nap legfontosabb híreit!

MH-összeállítás

Felkavarta az indulatokat a tegnapi lakossági fórum: az új makói kerékpárút nyomvonala és a Juhász Gyula téri áldatlan állapotok miatt is felszólaltak. Makón is gyűjtenek aláírásokat, hogy szigorítsák az állatvédelmi törvényeket. Kapcsolatépítésre is alkalmasak a Máltai Esték: Törtei János, a vajdasági magyarok színében érkezett Makóra.

Új kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a múzeumban: a Más/Világ a bronzkor rejtelmeit tárja fel. Csörgőlabdával játszottak a návaysok, ezt a különleges sportot a Magyar Parasport Napja alkalmából próbálhatták ki.

Történelmet írt a magyar csapat Phjongcshangban: megszerezték Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében. A bajnok négyes tagjai: Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba.

Országgyűlési képviselőjelölti nyilvántartásba vette Lázár Jánost a Csongrád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási bizottság, ráadásul tülekedés várható a mandátumért: összesen 27 jelölt és jelölő szervezet kért ajánlási íveket.

A mai napon az Alfrédokat köszöntjük, illetve az ismert magyar színésznek, Stohl Andrásnak is ma van a születésnapja, de ezen a napon látta meg a napvilágot Hunyadi Mátyás is, 1443-ban. Délután négytől a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat farsangi bált rendez, de farsangi batyus bál is lesz a sportcsarnokban 5 órától. Fél öttől a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából megemlékezést tart a Csanád vezér téren a Kopjafánál.

A mai dalt pedig a magyar olimpiai hősöknek küldjük: