Makó Színes

Hatszázan mulattak a makói batyus bálban

Farsangi vigasságot rendezett a makói önkormányzat a város szépkorú lakosainak 2018. február 23-án, pénteken. A hagyományos közösségi programon hatszázan vettek részt az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A zenés-táncos mulatságon a jókedv és a műsor garantált volt, és a résztvevők kaptak meglepetés finomságokat és üzenetet is.

Szabó Anita – Makó

„Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek!” – ezzel a felhívással várták negyedik alkalommal a nyugdíjasokat farsangi mulatságra Makón. – Rendkívül nagy volt a program iránt az érdeklődés az idén is. – A település szépkorúit szólítottuk meg, az esten 17 klub képviselteti magát és egyéni jelentkezők is szép számmal vannak. Szerettünk volna meglepetéssel is készülni a vendégeknek, ezért farsangi fánkkal, pozitív üzeneteket rejtő túrós batyuval is kedveskedünk nekik – tájékoztatott Zsámboki Erika, a szervező Hagymaház igazgatója.

A komoly hagyományokkal rendelkező bálon ezúttal is ki mit hozott, főként azt fogyasztotta. Ezt nem is bánta a hatszáz résztvevő, mint mondták, ilyenkor a háziasszonyok megmutathatják konyhai tudományukat, recepteket cserélnek és megkóstolják egymás finom süteményeit. – Nagyon szeretünk ide jönni, minden évben itt vagyunk. Jó alkalom ez a találkozásra, beszélgetésre. Remek a társaság és a hangulat is. Úgy gondolom, itt mindenki egy kis időre ki tud kapcsolódni, és ami a legfontosabb, társaságban tud lenni, ami nekünk rendkívül fontos – foglalta össze véleményét Kovács Mihályné, a gerizdesi klub tagja. Őt és a többi nyugdíjast Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte, aki a vigasság mottójához igazodva, most sem érkezett üres kézzel.

A batyujában az idén is ajándékok és ünnepi gondolatok voltak: – Érzem, hogy átragyog ránk minden, amit Önöktől kapunk és ezt szeretnénk tovább sugározni; a bölcsességet, a jóságot, a család szeretetét és a munka tiszteletét, a közösségi élet megbecsülését. Példát és erőt adnak nekünk és ezt köszönjük – mondta a város első embere, majd Makó Város Önkormányzata nevében megajándékozta a nyugdíjas klubokat.

A szervezők ezúttal is mindent megtettek a jó hangulatért; fellépett a Maros Táncegyüttes Pántlika-Boglárka csoportja, énekes műsorral készült a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Közhasznú Egyesülete, a talpalávalóról pedig dr. Csikota József és zenekara gondoskodott. Az este folyamán az is kiderült, ki szerencsés a játékban, mert számos, értékes tombolatárgy talált gazdára. Az idei batyus bál éjfélig tartó mulatsággal zárult.

navigate_before
navigate_next