Hírek Térség

Hasít a Bodrogi Bau új nyílászáró üzeme – interjú Bodrogi Csabával

Még csak néhány hónapja, hogy felavatták a Bodrogi Bau Építőipari és Szolgáltató Kft. új nyílászárókat gyártó üzemeit Szegeden, már maximális kapacitással működnek. A beruházással új munkahelyeket is teremtettek, de folyamatos a létszámbővítés – mondja a kft. tulajdonosa.

MH – Szeged

− Miért merült fel Önökben az ötlet, hogy saját gyárüzemet alapítsanak?

− A kedvező fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés lehetősége indította be a fantáziánkat. A már meglévő üzletágak egyike sem igényelt jelentős többlet területet, így logikusnak tűnt a már meglévő telephely bővítése gyártás-termeléssel. Az alumínium nyílászáró ötlete egy németországi építőipari vásáron született meg, ahol az Elumatec gépgyártó kiállító impozáns megjelenése komoly benyomást tett ránk. A hőszigetelő anyaggyártásának gondolatát, pedig a kivitelezésben és az építőanyag kereskedelemben szerzett, a piacra vonatkozó ismeretek indukálták.

− Milyenek a működéssel kapcsolatos eddigi tapasztalatok, beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket?

− Igen, beváltotta a reményeket, mert bár az első üzleti évet kezdte meg a gyártás, rendkívül sok értékes, precíz embert sikerült megtalálnunk a létszámfejlesztés során, amely záloga a kitűzött üzleti céljaink elérésének. A tevékenységünk pedig így vált teljessé, a magas színvonalú kivitelezés és építőanyag kereskedelem mellett. A sikeres próbaüzemet követően a maximális kapacitásra áll rá jelenleg mindkét üzem. A tartós partneri kapcsolatok kiépítése van folyamatban. Nagy előnyt jelent a saját áruházak által biztosított direkt kereskedelmi lehetőség, valamint a budapesti területi képviselet, egy jelentősebb logisztikai bázissal és saját szállító eszközzel.

− … és új munkahelyet is tudtak teremteni….

− Igen, jelenleg 25 fő dolgozik az üzemekben, de folyamatos a létszámbővítés a kapacitásnövekedésekkel párhuzamosan. Terveink szerint 45-50 fős létszámmal fut majd a két új üzem Szegeden.

− Milyen technológiát használnak?

− Mindkét gyár esetében egy kipróbált, modern technológiát alkalmazunk. Ezek, valamint a jól felkészült, motivált munkatársak, a számítástechnika által biztosított okos tervezés, program vezérelt, precíz gépek használata teszi lehetővé a tervezett stabil működést, a minőségi termékgyártást.

„A Név kötelez” – ahogy a Bodrogi Bau szlogenje szól, így a pár hónapja indult Carboland és Aluland új üzemek is mielőbb építőipari márkanévvé szeretnének válni.

(X)