A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészségi Nyomozások Csoportja vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a tavalyi falunapon bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket. A kép illusztráció.

MH-kék hírek

A vádirat szerint a domaszéki vádlott tavaly július 23-án, éjjel háromkor, ismerősével sétált hazafelé, majd megálltak a szolgálatot teljesítő rendőrök autója mellett, akik tartva az esetleges rongálástól, megszólították őket. A vádlott ekkor kifogásolta a rendőri intézkedést és ordítozni kezdett a helyszínen tartózkodó öt rendőrrel. A vádlott a rendőrök édesanyját szidta, nemi identitásukra tett kijelentéseket, közölte azt is, kirúgatja őket, nem tudják ki ő, őt nem lehet előállítani.

A rendőrök többször felszólították, hogy hagyjon fel magatartásával, majd közölték vele, bűncselekményt követ el és előállítják. A vádlott a felszólításnak nem engedelmeskedett, ezért a rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, földre vitték, majd mivel ellenállt, és próbálta a kezeit kihúzni a fogásból, akadályozta a bilincselést, vele szemben gázsprayt alkalmaztak. Miután sikerült megbilincselni a vádlottat, a járőrautó hátsó ülésére ültették, ekkor megbilincselt kezeivel gyomron ütötte az egyik rendőrt, miközben Szegedre indultak vele.

A vádlott a szidalmazást és a becsmérlő kijelentéseket a járőrautóban is folytatta, közölte a rendőrökkel, hogy kevesek, öten sem bírnak el vele, valamint, hogy egy nap alatt megkeres annyit, mint ők egy hónap alatt. Mivel a vádlott folyamatosan ellenállt, a biztonsági övét bekapcsolni nem lehetett, kezeivel, lábaival tovább kapálózott, így a biztonságos szállítás érdekében megpróbálták őt mellkasánál fogva a hátsó üléshez nyomni. Ekkor egy alkalommal a vádlott az intézkedő rendőr alkarjába harapott és őt arcon is ütötte. A vádlottat ezen körülmények között sikerült a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítani.

A bántalmazás miatt az egyik rendőr az arc, a has és a jobb alkar zúzódásos sérüléseit szenvedte el, melyek nyolc napon belül gyógyulnak.
A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, valamint öt rendbeli becsületsértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest