A polgári kezdeményezésben az állatvédelmi törvény szigorításáért állnak ki, aláírásokat gyűjtenek az ügy érdekében. Makón Kovács Adrienn állt a kezdeményezés mellé, aki maga is nagy állatbarát: egy kutyájuk, 3 macskájuk és 13 papagájuk van.

Kiss Dániel – Makó

Tavaly, az év első felében indult útjára az összefogás, amit egy nagyobb szünet követett, most pedig ismét lehetőség van aláírni az ívet – ezt február 10-én jelentették be Facebook oldalukon, hogy újraindul az ívküldés. A felhívás szövege így hangzik:

„Kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól.”

Makón Kovács Adrienn várta ma azokat, akik aláírásukkal szerették volna támogatni, hogy népszavazás legyen erről. Mint elmondta, több ezren gyűjtik az aláírásokat országszerte, a cél pedig hatszázezer lenne. Ez több mint amennyi kell, ennek oka, hogyha van is rontott, akkor tudják pótolni. Ha sikerül, az igazságügyi miniszterhez fogják vinni az íveket.

– Számomra azért fontos ez az egész, mert nekem is vannak állataim, és nem igazán szeretném, ha történne velük valami, esetleg kiszökne a kutyánk, és úgy találnánk meg, hogy valaki már bántalmazta, és nem büntetnék meg ezért. Nagyon szeretném, hogyha ezt behoznák, tényleg büntessék, mert aki egy állattal ezt megteszi, az egy emberrel is meg fogja a későbbiekben – mondta el Kovács Adrienn. Hozzátette, hogy kisgyermekként ő is tapasztalta, hogy a nagyobbak megrugdosták a kóbor kutyákat. Szerinte a szülőknek kellene elsősorban figyelni, de az iskolában is fel kellene hívni a figyelmet erre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest