A lámpavas forradalma, Makó milliói, a tiszta víz felelőssége, Pápai Joci lábbelije. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Bélyeg

Fejlődés vagy polgárháború.

Nevetséges és kiábrándító, hogy egy ember gyűlöletére politikai tábort lehet szervezni, megosztó és gyűlöletkeltő kampány zajlik, Hódmezővásárhely nem ezt érdemli – boncolgatja Lázár János miniszter a Vásárhely24-nek adott interjúban.

„Egy politikusnak – főleg, ha kezdő – meg kell próbálnia fölhívni magára a figyelmet. Abban viszont kételkedem, hogy ennek a lámpavas, a forradalom, a megbélyegzés és a gyűlöletkeltés a jó eszköze. Olyan országban szeretnék élni, ahol ezek az eszközök nem lehetnek sikeresek és eredményesek. Mi a józan többségre számítunk. Nem lehet sikeres polgármester az, akinek egyetlen célja a forradalom.”

Lázár János: A fejlődés vagy a politikai polgárháborúk időszaka következik Hódmezővásárhelyen – Vásárhely24

A miniszter szerint nevetséges és kiábrándító, hogy egy ember gyűlöletére politikai tábort lehet szervezni. Úgy véli, egy megosztó és gyűlöletkeltő kampány zajlik, Hódmezővásárhely nem ezt érdemli. Interjú. Méltó viselkedésre szólította föl mindhárom polgármester-jelöltet. Miért? Mert Hódmezővásárhely a legfontosabb. Egyetlen kampánynak sem lehet az a célja, vagy eredménye, hogy a város rossz hírét keltsék.

Kikötés

Tiszta víz.

Megkaphatja a Makó térségi 17 település önkormányzati társulása az államtól az ivóvízminőség-javító program befejezésére ígért 950 millió forintot, lezárult ugyanis a kivitelező felelősségét firtató vizsgálat – írja a Delmagyar.hu.

„A hibák kijavítására, a beruházás végleges befejezésére az önkormányzatok társulása korábban már kapott 560 milliót, a közelmúltban pedig ígéretet további 950 millióra személyesen Lázár Jánostól. A honatya-miniszter azonban kikötötte: a pénzt csak akkor utalják át, ha tisztázódik a felelősség kérdése.”

Felelős nincs, de a pénz jöhet – Lezárult a makói ivóvízminőség-javító projekt vizsgálata

Makó – Megkaphatja a Makó térségi 17 település önkormányzati társulása az államtól az ivóvízminőség-javító program befejezésére ígért 950 millió forintot, lezárult ugyanis a kivitelező felelősségét firtató vizsgálat. A felkért döntnök szerint nem róható fel a kivitelező cégnek, hogy még mindig nincs jó ivóvíz az érintett településeken.

Katonás

Helyben gyógyulhatnak.

2019 tavaszától 5-6 milliárd forintból korszerűsítik és bővítik a vásárhelyi kórházat, mely a katonák ellátását is átveszi – Kallai Árpáddal, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatójával a Promenad.hu beszélget.

„Nagy változást fog hozni az a beruházás, amelynek értelmében a hódmezővásárhelyi honvédség dolgozóinak, illetve hozzátartozóinak ellátását is a vásárhelyi kórház fogja ellátni. Ez mintegy 10-12 ezer főt érint pluszban az intézmény életében. Eddig a katonák Budapesten tudták igénybe venni a kórházi szolgáltatásokat.”

Lendületben a kórház! | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Az elkövetkezendő időszakban számos egészségüggyel kapcsolatos fejlesztés valósul meg Hódmezővásárhelyen. Ezek közül az egyik kimagasló, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően a katonák ellátását is átveszi az intézmény. Ennek részleteiről beszélgettünk Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármesterével és dr. Kallai Árpáddal, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatójával.

Hullám

Pápai Joci lábbelije.

A 2017-es A Dal győztese szerint roma származásának is köszönheti a sikereit – így a Lokál Online.

„Elég hullámzó volt az anyagi helyzetünk, volt, amikor egyenesbe jöttünk, aztán megint visszacsúsztunk. Édesapámék tizenhárman voltak testvérek, így amikor saját családot alapított, nem volt adott a ház és az anyagi segítség. Emiatt is volt nehéz olykor a mi helyzetünk is. Étel volt az asztalon, viszont egy új cipő megvásárlása olykor már nehézséget okozott, de valahogy csak megoldottuk. Én akkor gyerekként ezt nem éltem meg rosszul, mert a három testvéremmel és a szüleimmel együtt nagy szeretetben éltünk és nem foglalkoztunk a gondokkal.”

Pápai Joci: Egy cipő megvásárlása olykor már nehézséget okozott | Lokál

Pápai Jocit az Eurovíziónak köszönhetően az egész ország a szívébe zárta. A 2017-es A Dal győztese szerint roma származásának is köszönheti a sikereit. Joci a Lokálnak elmesélte, hogy gyerekkorában nem volt stabil a családja anyagi helyzete, de a szeretet mindig segített átlendülni a nehéz időszakokon. Pápai Joci karrierje csúcsán van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest