Országgyűlési képviselőjelölti nyilvántartásba vette Lázár Jánost a Csongrád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási bizottság (OEVI). A mandátumáért várhatóan nagy tülekedés lesz, hiszen 27 jelölt és jelölő szervezet kérte ki az ajánlási íveket.

Korom András – Makó/Vásárhely

A Feketéné dr. Szemző Margit által elnökölt bizottság határozatában megállapította, hogy Lázár János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje február 20-án benyújtotta a korábban részére kiadott sorszámozott ajánlóívből a nyilvántartásához szükséges számú ajánlóívet, illetve a jelöltbejelentéshez szükséges nyomtatványt.

Az OEVI munkatársai az ajánlóíveken szereplő aláírásokat leellenőrizték a jelöltellenőrző rendszeren keresztül összevetve a központi névjegyzék adataival. Megállapították, hogy megszerezte a szükséges 500 érvényes ajánlást, s az ajánlások és a jelöltbejelentés megfelel a vonatkozó jogszabályi feltételeknek. Azaz Lázár Jánost, a Fidesz-KDNP jelöltjeként nyilvántartásba vette.

A határozat ellen egyébként 3 napon belül, azaz legkésőbb február 24-én délután 4 óráig jogsértésre hivatkozva bármelyik választójoggal rendelkező polgárt, illetve jelölt és jelölő szervezet is fellebbezhet személyesen vagy elektronikus levélben a választási bizottságnál. Részletek itt.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőtől kérhették ki a választási irodáktól a jelöltek és jelölő szervezetek az ajánlóíveket. Lázár Jánosnak egy nap elegendő volt, hogy aktivistái segítségével 1300 ajánlást gyűjtsön össze a makói-vásárhelyi választókörzet településein. Ezeket kedden délután személyesen adta le.

Egyébként várhatóan nagy lesz a tülekedés az országgyűlési képviselői mandátumért, ugyanis összesen 27 jelölt és jelölő szervezet kért ajánlási íveket. Az indulni kívánóknak viszonylag könnyű dolguk van az ajánlások gyűjtésénél, hiszen a makói-vásárhelyi választókerületben valamivel több, mint 80 ezer szavazati joggal rendelkező ember él. Az 500 ajánlás begyűjtése így nem látszik olyan rettenetesen nehéz dolognak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest