Két világlátás minden eddiginél élesebb harca határozza meg mindennapjainkat – állítja Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, akit Lázár János kapott mikrofonvégre.

Pintér M. Lajos

Folytatódott Lázár János száguldó riporteri sorozata térségünk országgyűlési képviselőjének folyamatosan frissülő honlapján. A lazarjanos.hu Négyszemközt rovatában csütörtökön érdekes és izgalmas beszélgetést tekinthetünk meg Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, aki református lelkészből lett fideszes országgyűlési képviselő.

Lázár János

Lázár János – Országgyűlési képviselő hivatalos weboldala. Csongrád 04. választókerület.

A beszélgetésben kiderül, hogyan köti össze Lázár Jánost és Balog Zoltánt a Bethlen Gábortól induló református-protestáns közéletiség, és miért tartják fontosnak, egyúttal kötelezettségnek, hogy a protestáns egyház világi és egyházi tagjai ezekben az években is aktív alakítói legyenek a magyar közéletnek.

– A harcra kell koncentrálni, hogy a választás után mi lesz, azt bízzuk a Jóistenre – fogalmaz a miniszter azzal kapcsolatban, milyen tervei vannak április 8-át követően.

A beszélgetésben arra is kitérnek, keresztény és református emberként, politikusként milyen Magyarországot képzelnek el 2022-re. Balog Zoltán állítja: a legfontosabb most a védelem, a 2010 óta elért eredménye, valamint a polgári, keresztény értékek védelme.

A két miniszter egyetért abban: ma minden eddiginél élesebb és látványosabb az értékek és az értéktelenség, a saját identitás és a globalizmus, a nemzeti jövő és a nyitott társadalom, a lokális identitás és a neutralitás közötti harc. Ez határozza meg a következő éveket, évtizedeket is, ennek jegyében kell meghatározni Magyarország sorsát is.

További izgalmas részletekért tekintsék meg a videót a lazarjanos.hu weboldalon!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest