A Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon “főzőklubjai” mindig vidám hangulatban telnek, ez alól a mai alkalom sem volt kivétel. A kókuszgolyót nem csak elkészítették, hanem természetesen meg is kóstolták.

Kiss Dániel – Szeged

Nem először készítettek finomságokat a lakók: korábban már a mákos gubát is kipróbálták, legközelebb pedig linzerkarikát szeretnének. A fogyatékos személyekkel foglalkozó otthon sokszínű programpalettáján a főzőklub nagy népszerűségnek örvend, közösen vásárolnak be és készítik el a süteményeket.

Tóth-Bata Gabriella, a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon megbízott mentálhigiéniás csoportkoordinátora, fejlesztőpedagógusa elárulta, hogy minden újra nagyon nyitottak, emellett pedig nagyon lelkesek és ügyesek a lakók. Nagyon szeretik a gasztronómiát, legyen szó tésztaételekről, a török konyha különlegességeiről vagy épp a gyorséttermi menükről, mindent szívesen kipróbálnak. A nagyobb környező városokba is elszoktak látogatni, voltak Gyulán, Kecskeméten és Mórahalmon is. Tavaly a budapesti Tropicarium-ba is eljutottak, ami hatalmas élmény volt számukra, így idén is szeretnék elmenni.

– Én úgy gondolom, hogy az én feladatom az, hogy mosolyt csaljak ezekre az arcokra, ahogyan ez most is  sikerült. Ehhez nem kell más, csak egy picit figyelni rájuk és látszik, hogy az egyszerű dolgoknak sokkal jobban tudnak örülni, mint mi odakint a hatalmasoknak. Sokszor nagyon nagy erőt ad nekem is ez, és igazából így jönnek az ötleteket, hogy akkor menjünk ide is, oda is  – mondta el Tóth-Bata Gabriella. Hozzátette, a társadalom sokszor nehezen fogadja el őket, de szerencsére egyre többen nyitottak és segítőkészek. A negatív dolgokat viszont nagyon megérzik, ilyenkor sokszor lelket kell beléjük önteni.

A kókuszgolyókat nagy odafigyeléssel készítettek kis csoportban a G osztály tagjai. Volt, aki formálta, más a kókuszreszelékben forgatta meg a gombócokat. A végén pedig tálalták is a finomságokat az asztal körül, a kóstolás idejére pedig a kuktasapka is lekerült.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest