A hét közepén sem hagytuk Önöket hírek és aktualitások nélkül, azonban ha lemaradtak volna, mutatjuk a legfontosabbakat!

MH – összeállítás

Szerdán nem unatkozott Farkas Éva Erzsébet polgármester: elsőként rendkívüli testületi ülésen kezdett, ahol egyhangú döntés született a napirendi pontokról. Ahogy már tavaly, idén az éves cafetéria juttatását az Angyalsóhaj Alapítványnak ajánlja a város első embere. Később fogadóórán várta a makóiakat mindenféle üggyel kapcsolatban. Közel 25-en éltek a lehetőséggel. Délután lakossági fórumot tartott Marosvári Attila települési képviselővel a Návay kollégiumban.

Makó rácuppant a járdaprogramra – Makó Híradó

Minden fórumon előkerül, egymásra licitálnak a makóiak, hogy melyik körzetben hol kellene megcsinálni. Egy résztvevő szerint mindenesetre örülhetnek neki, hogy most ingyen van, míg korábban hozzá kellett járulni saját kasszából is. Nagy Szabolcs – Makó – Nagyon rá vagyunk cuppanva erre a járdaprogramra – jegyezte meg Mándoki Ferenc Marosvári Attila fórumán, ami általános derültséget okozott a résztvevők között.

Jó hír, hogy tegnap csökkent a benzin és a gázolaj literenkénti ára 2-2 forinttal, azonban érdemes nyitott szemmel járni az autósoknak, ugyanis akár 50 forintos eltérés is lehet a benzinkutak árainál. Írtunk a Makó Kártyáról is: partnerektől függően akár 50%-os kedvezményt is kaphatunk, ha felmutatjuk plasztikkártyát. Nyomtalanul tűnt el egy magyarcsanádi nő: ennek járt után a kollégánk.

Csütörtökön is marad a felhős, esős idő. Azonban, aki nem szeretne a négy fal között lenni, annak ajánlani tudjuk a József Attila Városi Múzeum programját: a Más/világ – A bronzkori élet rejtelmei Északkelet-Magyarországon című kiállítást 10 órakor nyitják meg. Később Forgó Géza történész-muzeológus tart előadást Csanád vármegyéről, szintén a múzeumban. Folytatódnak a Máltais esték: a Határtalanul – szórványban, a szomszédban elnevezésű előadás 17 órakor kezdődik a József Attila Városi Könyvtárban. Ma is lesz lakossági fórum: Gáspár Sándor a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolába várja a Vertán-telepen élőket.

Mindenkinek kitartást kívánunk a hét negyedik napjához!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest