Hírek Kiemelt hírek Makó

Önnek van Makó kártyája?

Rengeteg kedvezményre jogosít, így érdemes kiváltani. A turisztikai szolgáltatások mellett különböző boltokban, üzletekben is használható, így a mindennapokban is spórolni tudunk a kártyával.

Kiss Dániel – Makó

Minden 3. életévét betöltött makói lakos jogosult a kártyára, aki lakcímkártyájával tudja magát igazolni. A kártyát személyesen lehet igényelni a Városmarketing Irodán (InfoPont), ahol egy fényképet is készítenek hozzá, bár ez a kártyán nem jelenik meg, csak a lehúzós termináloknál. A 14 év alattiak is természetesen igényelhetik, ekkor egy hozzátartozó aláírása szükséges hozzá. Az első kártya kiváltása díjmentes, csak akkor kell fizetnünk, ha elvesztettük és újat szeretnénk, onnantól 500 forintba kerül.

A partnerektől függően akár 50%-os kedvezményt is kaphatunk, ha felmutatjuk Makó kártyánkat – termékek esetében van, ahol a teljes árukészletre, van, ahol bizonyos termékekre szól a kedvezmény. A cégek, vállalkozások egyéni megállapodás során csatlakoztak a programhoz: optikák, ajándékboltok is vannak a listában, illetve a városi intézmények és tagjaik is színesítik a palettát. Százalékos kedvezmény helyett pontokat is lehet gyűjteni, bár ezt kisebb számban vették igénybe.

A Hagymaházban például a mozira kaphatnak 10 százalékos kedvezményt a kártyatulajdonosok, a 14 év alattiaknál az ár pedig majdnem feleződik: 490 forintba kerül a jegy. Ráadásul a Makói Nyár előadásaira is 20 százalék kedvezmény kapható, de ezt az is megkapja, akinek nincs kártyája, viszont legalább három előadásra vesz jegyet – viszont ekkor a Makó kártya nem használható.

Ha a Hagymatikumba megyünk, akkor sem érdemes otthon hagyni a kártyánkat, hiszen fél áron látogathatjuk a fürdőt, ez a belépőjegyekre és bérletekre is vonatkozik.

– Ez országos szinten is egyedülálló kedvezmény, nem tudok másik olyan településről, ahol fél áron tudnának szolgáltatást igénybe venni helyi lakosok – mondta el Gergely Gábor, a fürdő igazgatója, hozzátéve, hogy a térségi vendégek pedig harminc százalék kedvezményt vehetnek igénybe, ha felmutatják lakcímkártyájukat.

A fürdő gazdaságos működése érdekében 200 forinttal emelik majd a napi jegyek árát március elsejétől. Mindamellett megtartottak olyan konstrukciókat, hogy aki makóiként igazán szeretne fürdőbe járni, annak a féléves és az éves bérletek ára változatlan marad – árulta el a fürdő igazgatója. A 10+2 alkalmas konstrukció is féláras Makó kártyával. Bónuszkártyát is lehet használni, amelyet ha valaki 25 ezer forinttal feltölt, akkor további 10% kedvezménnyel tud vásárolni, akár 10+2-es, fél éves, éves bérletet is. A kedvezmény vonatkozik a Nyugi bár, az étterem és a wellness szolgáltatásaira is. Tavasszal és ősszel 2-2 hónapos nyugdíjas bérlet akció is van a fürdőben, Makó kártyával ezt is fél áron, 8000 helyett 4000 forintért lehet kiváltani egy hónapra. A szauna ára is 800 forintról 1000 forintra emelkedik, de a kártyával továbbra is a régi áron használhatják a vendégek.

Fontos kiemelni, hogy a makóiak igénybe vehetik az évenkénti kétszer 15 alkalmas gyógyászati kezelést, ez a fürdőorvosoknál igényelhető. Ez is páratlan az országban, főleg, hogy ennek a minimális önrészét is az önkormányzat átvállalja, így teljesen ingyenes. Ez az évi harminc gyógykezelés korlátlan fürdőhasználatot is biztosít arra az alkalomra, ehhez pedig a makói lakcímkártya is elég.