Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Uniós csapás a magyar konyhára, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Áldozat

Kockázatos ínyencségek.

Az Európai Parlament szakbizottsága kezdeményezte, hogy korlátozzák a különböző élelmiszerek akrilamidtartalmát, a lángoson és a fánkon kívül a rántott hús és a sült krumpli is áldozatul eshet az uniós irányelvnek – a forró témát a Delmagyar.hu járja körül.

„Régen állati zsírokban sütöttek, azok szerkezete, kötése nem változik meg a hő hatására, viszont azokat a szív- és érrendszeri betegségek miatt nem lenne korszerű ajánlgatni. A növényi olajok közül érdemes válogatni. A kókuszzsír, -olaj vagy a pálmazsír, -olaj stabil zsiradékok, azaz alkalmasak nyílt lángon sütéshez, sütőben sütéshez, süteményekhez.”

Mindig a megfelelő zsiradékot használjuk – Mi legyen a lángossal?

Természetesen a lángoson és a fánkon kívül egy sor másik étel is áldozatául eshet az uniós irányelvnek, többek között a rántott hús és a sült krumpli is. – Milyen zsiradékban érdemes otthon sütni, ha szempont az egészségünk? Annyi információt hallunk ezzel kapcsolatban, hogy nehéz a tájékozódás… – kérdezi aggódva olvasónk, Ágnes.

Hülyeség

Vízió helyett balhé.

A hódmezővásárhelyi választáson arról kell dönteni, hogy egy szebb, jobb, várost akarnak a helyiek vagy politikai botrányokat – hangzott el Hegedűs Zoltán Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt keddi fórumán, ahol Lázár János is felszólalt, s melyről a Promenad.hu tudósít.

„Esett szó mindenről, csak Hódmezővásárhely jövőjéről lehetett keveset hallani – utalt az országgyűlési képviselő a másik két jelölt kampányára, majd kiemelte, hogy a sajtó számára az az érdekesebb, aki nagyobb hülyeséget tud mondani.”

Hegedűs: 50 millió a közvilágításra Kishomokon | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Választási fórumot tartott Hegedűs Zoltán a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje a Kökénydombi Csárdában, Öreg-Kishomokon, kedden. Az eseményen beszédet mondott Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő, Cseri Tamás, önkormányzati képviselő, Grezsa István, önkormányzati képviselő, valamint Kovács László önkormányzati képviselő is.

Szövődmény

Támad a kanyaró.

A WHO jelentése szerint egy év alatt legalább négyszeresére nőtt az esetszám, Romániában, Olaszországban és Ukrajnában a legrosszabb a helyzet – derül ki a Népszava Online összefoglalójából.

„Sokat romlott a kanyaró-statisztika Európában – figyelmeztet friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet. A helyzet komoly, mert egyetlen év alatt több mint négyszeresére nőtt a megbetegedések száma. A szakemberek szerint ennek egyik legfőbb oka, hogy egyre többen nem oltatják be gyerekeiket a javasolt 15 hónapos korban, sőt később sem. Pedig a kanyarónak súlyos szövődményei lehetnek, közülük több halálos. Összesen 15 európai országot érintett súlyosan a kanyaró tavaly – a legtöbb esetet, ötezernél is többet, Romániában regisztrálták.”

Sok a kanyarós beteg Európában

A WHO jelentése szerint egy év alatt legalább négyszeresére nőtt az esetszám. Romániában, Olaszországban és Ukrajnában a legrosszabb a helyzet – Sokat romlott a kanyaró-statisztika Európában – figyelmeztet friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet. A helyzet komoly, mert egyetlen év alatt több mint négyszeresére nőtt a megbetegedések száma.

Tyúk

Vége a fényűzésnek.

Luxus nélkül él az Andraschek házaspár, a hajléktalanból lett lottómilliomos família mára már hétköznapi életet él, és minden fillér kiadásra odafigyel – tárja fel a Lokál Online.

„Még néhány éve arról szóltak a hírek, hogy sofőr hozza és viszi a lottónyerteseket, akik menő cukrászdát nyitottak és ingatlant vásároltak. Mára már híre-hamva sincs a fényűzésnek. A cukrászda becsődölt, nincs sofőr, még a balatoni nyaralójukat is eladták. Anikó naponta jár bevásárolni, egyedül cipeli a nehéz szatyrokat, hét emberre főz ebédet, és mellette tyúkokat tart, hogy ezzel is csökkentse a családi kiadásokat.”

Luxus nélkül él a lottómilliomos | Lokál

Senkinek nem kell félnie, azért nem kerültünk a szegényházba. Igaz, Laci nem dolgozhat, hiszen rokkantnyugdíjas, de azért a háztájiban mindketten tudunk tevékenykedni. Gondozom az állatokat, műveljük a kertet, és az egyszerű emberek életét éljük. Megtapasztaltuk már a legnagyobb szegénységet is, voltunk nagyon gazdagok, és most próbálunk teljesen átlagos életet élni, amire mindig is vágytunk – zárta a beszélgetést a lottómilliomos asszony.