Hírek Kiemelt hírek Makó

Makó rácuppant a járdaprogramra

Minden fórumon előkerül, egymásra licitálnak a makóiak, hogy melyik körzetben hol kellene megcsinálni. Egy résztvevő szerint mindenesetre örülhetnek neki, hogy most ingyen van, míg korábban hozzá kellett járulni saját kasszából is.

Nagy Szabolcs – Makó

– Nagyon rá vagyunk cuppanva erre a járdaprogramra – jegyezte meg Mándoki Ferenc Marosvári Attila fórumán, ami általános derültséget okozott a résztvevők között. A férfi szerint pedig annak idején, amikor ő is részt vett építésben, Honvéd városrészben még tiltakoztak is ellene, azt mondták nincs is rá szükség.

A februári lakossági fórumok résztvevői azonban mindenhol felhozták a járdaprogramot, Farkas Éva Erzsébet meg is jegyezte, hogy erre kíváncsiak a makóiak, ezzel kapcsolatban érkezik a legtöbb kérdés. Ezt néhány idősebb résztvevő is megvédte, akik azt fejtegették, örülni is kell neki, mert az előző városvezetés alatt nem ingyen csinálták, hanem saját pénztárcából is kellett hozzátenni.

navigate_before
navigate_next

Ám ezen kívül is számos kérdés merült fel a fórumon, volt aki arra volt kíváncsi, hogy miért égnek állandóan a lámpák az Erdei Ferenc Sportpályán, mert az így szerinte pazarlás. A pályát használókat más miatt is felemlegették, többen arra panaszkodtak, hogy a rendezvények alkalmával túl erős a hangerő, amitől még a televíziót sem hallják olykor. Ezeket a problémákat mindenestre továbbítják majd a futball klub vezetése felé.

Marosvári Attila körzetében a platánsorokkal is rengeteg baj van, ezek nagyrészt már több mint ötven évesek, sok esetben veszélyeztetik is ágaikkal a házakat. A Platán utcában már megtörtént a visszanyesésük, idén pedig sort kerítenek erre a Hunyadi utcában és a Ráday lakótelepen is, tájékoztatta a jelenlévőket a képviselő.

Kisebb vita is kialakult a város parkolásával kapcsolatban is, volt aki megjegyezte, hogy a makóiak úgy tudnak parkolni, amit csak Romániában, vagy Bulgáriában látni. Az önkormányzati képviselő evvel kapcsolatban felhozta, hogy a körzetben is lett kialakítva új parkoló, ám alig használják, mert úgy látszik 20-30 métereket sem akar megtenni gyalog senki. Jó lenne, ha a közlekedési kultúra is változna, jegyezte meg Marosvári Attila, amivel a fórum legtöbb résztvevője is egyetértett.