Színes Térség

Lázár János riporternek is elmehetne

Folytatódik a térség országgyűlési képviselőjének honlapján a videó sorozat, ezúttal azonban nem ő az, akit kérdeznek. Első alkalommal Kiss-Rigó László megyéspüspökkel készített interjút.

Nagy Szabolcs – Makó

A Miniszterelnökséget vezető miniszter többször is elmondta már, hogy érdeklődik a sajtó munkája iránt, illetve fontosnak is tartja a tájékoztató munkájukat, ő maga pedig nem szokott elmenekülni a keményebb kérdések elől sem. Most az is kiderült, hogy riporternek sem lenne utolsó, az oldalára ugyanis egy stúdióbeszélgetésnek is beillő videó került fel, amelyben Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspököt faggatja.

Lázár János

Lázár János – Országgyűlési képviselő hivatalos weboldala. Csongrád 04. választókerület.

Az interjúban szó esik arról, hogyan került Szegedre, illetve az egyházmegye jubileumáról is, amely 2030-ban lesz ezer éves. Kiss-Rigó László emellett beszél a katolikus iskolák értékrendjéről és feladatáról is, illetve egy a térség országgyűlési képviselője szerint is kényes kérdésről: vajon lehet-e, kell-e politizálni az egyháznak és tagjainak? Hogy mit válaszol erre a megyéspüspök, azt érdemes megnézni a videóban.