Kék hírek Kiemelt hírek Ország-világ Térség

Ilona nyomtalanul eltűnt Magyarcsanádról

Családi problémák miatt mehetett el otthonról a magyarcsanádi Árgyelán Ilona – vélik az utcabéliek. Az 52 éves Árgyelán Ilona szeptemberben távozott Széchenyi utcai házából, de azt, hogy eltűnt, furcsamód csak négy hónappal később, idén januárban jelentették be. Ha tudja hol van, értesítse a rendőrséget! A képen a ház és Ilona, a rendőrség által kiadott keresési fotón.

Korom András – Magyarcsanád
– Mielőtt legutóbb eltűnt, a párja és a nagyobbik fia kihordott egy csomó dolgot a házból, s itt a kert sarkában elégették – mutatta az egyik utcabeli annak a Széchenyi utcai háznak a kertsarkát, mely házban Árgyelán Ilona lakik. Hozzátette, az asszony tavaly is elment valahová Tamással a kisebbik fiával, de szeptemberben visszajöttek. Hogy hol voltak, azt az utcában élők nem tudták, mert senkinek sem árulta el. Többen úgy gondolták, hogy az asszony most is oda mehetett vissza, vagy a szüleihez, vagy külföldre.

– Azt hallottam, hogy a családi perpatvarok, zűrzavar miatt menekült el most is, s hagyta itt István és Tamás fiait – vélte tudni az egyik szomszéd, aki azonban nevét nem kívánta felfedni, mondván tart az asszony párjától, de leginkább a nagyobbik fiától. Az utcabeliek úgy tudják, hogy mindkét fiú a makói Pápay iskolába járt.

– Nem volt neki még egy kávéfőzője sem – mondta egyik másik szomszéd, aki ezt abból következtette ki, hogy Ilona egy alkalommal arra kérte, hogy főzzön már neki egy kávét. A szomszéd is úgy hallotta, hogy a nagyobbik fiú, ha úgy van kedve, mindent összetör a házban.
Hogy mindebből mi igaz, azt szerettük volna megtudni az eltűnt asszony férjétől vagy párjától (senki sem tudta megmondani, hogy megesküdtek-e vagy csak együtt élnek), vagy a fiaitól, de bár többször is kerestük őket a házuknál, egyszer sem jártunk sikerrel. A telefonjukat pedig nem vették fel.

– Hol is dolgozott Ilona? A szentesi Hungeritnél korábban biztosan, meg alkalmi munkában gyökeret szedett – erről tudok, mert mondta. Mást azonban nem nagyon, mert ő és a családja is igen zárkózottak. Nem is gyakran látni őket, csak időnként tűnnek fel a háznál – mondta egy másik utcabeli.

– A szüleitől költözött ide, s vagy 30 éve övé ez a ház. Hogy hol laknak a szülei azt sosem mondta – tette hozzá egy újabb szomszéd. Azzal mindenki egyetértett, hogy Ilona nem rokona a csanádi Árgyelánoknak, hanem valahonnét vidékről, talán Békés megyéből (esetleg Romániából) származik.
– Az is lehet, hogy összeállt valakivel – hiszen manapság ez könnyebben megy, mint 50 évvel ezelőtt, de az is lehet, hogy végül tényleg külföldre ment dolgozni. Ahhoz ugye már útlevélre sincs szükség. Gondolom, ha a Marosnak megy, már előkerült volna – tette hozzá egy újabb utcabeli.

Ilona háza az udvar felől. Napokig sem látnak az épületnél senkit az utcabeliek.

Az ismeretlen helyen tartózkodó 52 éves Árgyelán Ilonát eltűnés miatt keresi a Makói Rendőrkapitányság. A hivatalos közlemény szerint a rendőrségre idén január 29-én érkezett bejelentés, miszerint az asszony 2017 szeptember végén magyarcsanádi otthonából ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott magáról életjelet.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott fényképes személyleírás szerint az asszony körülbelül 165 centiméter magas, 65-70 kilogramm, molett testalkatú. Haja vállig érő, vörösre festett, eredetileg világosbarna színű. Arca kerek, fülei fejhez simulóak, fogazata hiányos, felül protézist visel. Különleges ismertetőjegye, hogy jobb csuklóján kék színű, csaknem 5 centiméteres “TOMI” tetoválás látható.

Az eltűnt személy felkutatására bevezetett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, ezért a rendőrség kéri, hogy aki a képen látható nő tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Makói Rendőrkapitányságon (6900 Makó, Csanád vezér tér 13.). Telefonon bejelentés tehető a 06-62-562-400-as telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyiké