Belföld Hírek Kiemelt hírek Térség

Fővárosi agitátorok, épületrongálók érkeznek Vásárhelyre

A Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalom anarchista és egyéb kormányellenes megmozdulásokban érintett tagjai Budapestről fognak beülni a szavazóbizottságokba Márki-Zay Péter aktivistáiként – írja a Vásárhely24.

MH – Vásárhely24

A Vásárhely24 cikke szerint szerda délben került sor a szavazószámláló bizottsági tagok „utolsó csoportjának” eskütételére és oktatására a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás előtt.

Miközben Márki-Zay Péter polgármesterjelölt cáfolta, hogy hívására Gulyás Márton Vásárhelyre jönne vasárnap, a Mérce tegnapelőtti cikkében többek között arról írt, Márki-Zay Péter szavazatszámláló delegáltjai közül 70 helyi delegált mellett, főleg Budapestről, a Közös Ország Mozgalom aktivistái közül érkeznek majd harmincan Vásárhelyre.

A Kereszténydemokrata Néppárt vásárhelyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella kedden a promenad.hu-nak kifejtette, a Mérce nevű blogoldal azt írja, az összellenzéki támogatással induló jelölt egyik szavazatszámláló bizottságba delegált munkatársa a blognak elmondta, körülbelül egy hónapja kérte meg Márki-Zay Péter a Közös Ország Mozgalom aktivistáit, legyenek szavazatszámláló bizottsági delegáltjai.

A Vásárhely24 olvasói szavazatszámlálók között több országosan is ismert arcot véltek felfedezni. Többen azt írták, anarchista mozgalmak, akciók, vagy egyéb kormányellenes megmozdulások résztvevői is beülnek a szavazatszámláló bizottságokba.

Ahol Gulyás Mártonék megjelennek, ott kő kövön nem marad…

Itt lesz például Kiszely Tibor, aki tagja a Közös Magyarország Mozgalomnak, és anarchistaként részese volt Gulyás Mártonnal az Állami Számvevőszék központi épületének megrongálásában, narancssárgára való lefestésében, vagy Tartó Levente a mozgalom budapesti koordinátora, Facebook-oldalának kezelője.

Vásárhelyre érkezik a Közös Magyarország Mozgalomtól Igaz Katalin, aki korábban (2010-ben) az LMP III. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje volt, egyébként pedig az olimpiaellenes mozgalom egyik fő aláírásgyűjtőjeként is tevékenykedett.

Itt lesz a Városvédők nevű szervezet aktivistája, szóvivője Sipos Anna, de szintén a Gulyás Márton vezette Közös Magyarország Mozgalomtól érkezik Tóka Gábor András, politológus, a CEU tanára.

A hétfői nap is tartottak esküt szavazóköri delegáltaknak. A Vásárhely24 úgy tudja, egy migránsszervező szervezet résztvevői listájában szereplő aktivista is esküt tett, akit Békefi Eszternek hívnak.