Hírek Kiemelt hírek Makó

Egyhangú döntések napja a testületin

Mind a kilenc napirendi pontban igennel szavaztak a képviselők így alig fél óráig tartott az ülés. Farkas Éva Erzsébet az Angyalsóhaj Alapítványnak adja a cafeteriáját, végre megegyezett a város az állammal a Régi Városháza épületéről.

Nagy Szabolcs – Makó

Nem nagyon volt vita a rendkívüli testületin, mindenben egyet értettek a képviselők, így gyorsan véget ért maga az ülés is. A kilenc napirend között volt a polgármester cafeteriájának sorsa is, ami évi 200 ezer forint.

– A tavalyi évhez hasonlóan, a cafeteria juttatásomat szeretném felajánlani teljes keretösszegében az Angyalsóhaj Alapítvány célkitűzéseire, amely azért jött létre, hogy nehéz sorsú családokat, makói fiatalokat támogasson – tájékoztatta a testületet Farkas Éva Erzsébet.

Eldőlt az állami tulajdonban lévő Régi Városháza sorsa is, amelyről már hosszú ideje folynak az egyeztetések a város és az MNV Zrt. között. Ennek eredményeként most önkormányzati kézbe kerülhet, a Hollósy Kornélia utca 2/A. (Közhivatalok Háza) pedig az államhoz kerül. Az önkormányzat emellett megkapja még a Juhász Gyula tér 39. szám alatti pártházat is. Az értékbecslések után az állami és önkormányzati ingatlanok különbözetéből adódóan 3,9 millió forintot fizet pluszban a város az államnak a csere mellett.