Hírek Kiemelt hírek Makó

Egy új vállalkozás kapcsán is felkeresték a polgármestert

Farkas Éva Erzsébet mai fogadóóráján közel 25-en vettek részt. A szociális ügyek mellett egyesületek, illetve leendő vállalkozók is ellátogattak a polgármesterhez.

Kiss Dániel – Makó

Járdafelújítás, szociális segély és tűzifa támogatás – sokan keresték fel a polgármestert ezen dolgok kapcsán, de voltak, akik az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleményéről érdeklődtek.

– Egy teljesen új vállalkozásnak az indításával kapcsolatosan volt egyeztetés, amely legalább 10-15 helyi munkakeresőnek munkalehetőséget biztosíthat a közeljövőben. Ebben igyekeztünk minél szélesebb körű tájékoztatást és egyeztetést biztosítani az egyéni vállalkozó számára – mondta el a Farkas Éva Erzsébet.

A Honvéd városrész rehabilitációs programjának részeként 14 önkormányzati bérlakás felújítása és újjáépítése fog megtörténni, ebből tíz lakásban jelenleg is életvitelszerűen élnek bérlők. Velük a mai napon egyeztették és ütemezték, hogy hogyan fog megvalósulni ezeknek az épületeknek a teljes energetikai felújítása.

Több egyesület is ellátogatott a polgármesterhez, hogy bemutassák éves programjukat. A Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete (MENYUKE) egy október hatodikai, nagyszabású hagyományőrző  kulturális rendezvény kapcsán kérte az önkormányzat támogatását. A rendezvényt a Hagymaházban tartják majd, és a térségi települések összefogásával jön majd létre. A idén fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Nefelejcs Népdalkör egy március 24-i rendezvény kapcsán látogatott el a fogadóórára. Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy támogatást biztosítattak számukra a rendezvény sikeres megvalósítása érdekében.