Más/világ – A bronzkori élet rejtelmei Északkelet-Magyarországon címmel rendez kiállítást a József Attila Múzeum. A miskolci Herman Ottó Múzeum időszaki régészeti kiállításán egy izgalmas időutazásra invitálják a látogatókat.

MH – összeállítás

A múzeum ajánlója:

Ismerd meg az Északkelet-Magyarország területén nagyjából i. e. 2300 és 900 között élt őseink rejtelmekkel teli világát!

Mint ahogyan azt a kiállítás címe is előrevetíti, egy izgalmas időutazásra hívjuk a Látogatókat, melyen keresztül a régészekkel együtt gondolkodhatnak majd a három-négyezer évvel ezelőtti kulturális különbségekről – vagy épp hasonlóságokról. Megtudjuk, kik éltek egykor Magyarország mai területén, megismerjük házaikat, eszközeiket, hétköznapjaikat, szokásaikat. A településszerkezetet, háztípusokat, használati tárgyakat és eszközöket, de még a gyermekjátékokat is összehasonlítjuk saját anyagi kultúránk megfelelő elemeivel. Hallunk a bronzművesség kialakulásáról, megcsodáljuk bronzeszközeiket, ékszereiket, fegyvereiket, művészetüket. Egy igen izgalmas világ tárul a szemünk elé!

A kiállítással arra szeretnénk ösztönözni látogatóinkat, hogy újraértékeljék mindazt, amit elődeink hétköznapjairól és ünnepeiről, hiedelmeiről eddig gondoltak, és hogy megtapasztalják, hogyan áll össze a múlt legapróbb töredékeiből az egyetemes emberiség élő, színes mozaikja. Mit jelent a másság? Miben különbözünk, miben hasonlítunk? Hogyan gondolkodunk életről, halálról, térről és időről, társadalomról és emberi kapcsolatainkról? Reméljük, a kiállításba belépve, majd onnan hazatérve mindannyian egy Más/világgal lesznek gazdagabbak.

Az különleges tárlatra szeretettel várjuk iskolás és óvodás csoportok jelentkezését. Igény szerint a tárlatvezetésen túl, múzeumpedagógiai foglalkozással is kiegészíthető a múzeumi látogatás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest