Hírek Sport

Olimpiai negyedik lett a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó

Második helyen zártak a magyarok a B döntőben a 3000 méteres váltóversenyben. Az A fináléban két együttest is kizárt a zsűri, így végeztek a negyedik helyen.

MH – MTI

A szakvezetés ezúttal Heidum Bernadettet hagyta ki a csapatból, így Keszler Andrea, a szegedi Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia alkotta a négyest.

Az 500 méteren tízedik, az 1000 méter selejtezőjéből alig egy órája továbbjutott Keszler a rajtnál megtartotta a második helyet, a hollandok előzték csak meg, akik óriási tempót diktáltak. Pár kör telt csak el, a japánok és az oroszok is leszakadtak a magyar és a holland kvartettől. Végig maximális sebességen mentek, így a legutóbb olimpiai hatodik, egyúttal világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar négyesnek nem volt esélye az előzésre, Hollandia világrekorddal győzött.

A fináléban bejött a papírforma: a hazaiak legnagyobb örömére a Koreai Köztársaság kvartettje nyert Kína csapata előtt úgy, hogy célfotó döntött. A zsűri viszont szabálytalanság miatt kizárta a kínai és a kanadai négyest is, ezáltal a magyarok két pozíciót előreléptek, a hollandok pedig bronzérmesek lettek. Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában.

Eredmények – rövidpályás gyorskorcsolya, női 3000 méteres váltó:

1. Koreai Köztársaság (Csoj Min Dzsong, Kim Alang, Sim Szuk Hi, Kim Je Dzsin)
2. Olaszország (Lucia Peretti, Cecilia Maffei, Martina Valcepina, Arianna Fontana)
3. Hollandia (Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting, Jorien ter Mors)
4. Magyarország (Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Keszler Andrea)

 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt