Túri Zoltán és Balázs János, a Kálvin utcai rendelő tervezői ismertették az új egészségügyi komplexum terveit a kedd délutáni lakossági fórumon. Nemcsak tágasabb lesz az új rendelő, hanem gazdaságosabb is.

Gajáta Fanni – Makó

Kedd délután Toldi János települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester várta a 6-os önkormányzati választókörzetben élőket a vízmű pincéjében. Elsőként a város első embere ismertette a beruházásokat, így beszámolt a Honvéd rehabilitációs programról, a Hagymatikum bővítéséről és a szép ütemben haladó könyvtár építéséről is. Toldi János körzetében élőket is érint egy fejlesztés: a Kálvin utcai rendelő terveit Túri Zoltán és Balázs János tervezők mutatták be. Túri Zoltán elmondta, 110 négyzetméterrel lesz nagyobb az új épület, így tágasabb és több kiszolgálóhelyiség is helyet kap az ingatlanban. A 2020-tól érvényes energetikai előírásoknak is meg fog felelni, illetve a napelemeknek köszönhetően minimum 60 százalékkal csökken a fenntartási költsége a rendelőnek. Több zöldterület is lesz, illetve fedett közlekedőt is kap az új épület.

Toldi János körzetében is több utcában folytatódik a járdaprogram: többek között a Tisza, a Kálvin és a Batthyány utcában, illetve a Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen is lesznek munkálatok. Nagy gondot okoz a lakótelepen az illegális hulladéklerakás: erről Kis Jakab Istvánné is beszámolt. Továbbá érdeklődött a hajléktalan szállóról is, ugyanis a játszótéren egy hontalan férfi szokott tartózkodni. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, két helyszínen valósulhat meg az új szálló: vagy a jelenlegi helyre alakítanak ki új helyet vagy az Aradi utcában építenek át erre a célra egy ingatlant.

Az idős asszony kifogásolta, hogy a lakótelepi játszótéren kevés a pad, ahol a szülők, a gyerekek és az idősek pihenni tudnak, illetve hiányzik a palincs is. A polgármester megerősítette, hogy a körzet képviselője mindent megtesz a Bajcsy-lakótelepi játszótérért. A padkérdésben annyit mondott, hogy ez városszerte „hiánycikknek” számít, mindenhol szükség van rá.

Mágori Anikó a SZIGNUM-os szülők nevében is felszólalt: arra kérik a városvezetést, hogy a Lonovics sugárút – Szegedi – Árpád utcai kereszteződésnél lévő zebránál is legyenek rendőrök, akik biztosítják a gyerekeknek a biztonságos átkelést a reggeli és a délutáni órákban. A polgármester elmondta, ez ügyben tettek már lépéseket, majd Zsámboki Zsolt ismertette a terveket: a közeljövőben járdaszigetet építenek oda, illetve 30-as sebességkorlátozó táblát is kihelyeznek. Az édesanya azt kérte, amíg ez nem készül el, legyenek a zebránál rendőrök. Farkas Éva Erzsébet megígérte, felveszik a kapcsolatot a rendőrséggel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest