Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Sarkvidéki fagyok, felforgató pestiek, a hülyeség kockázata és Havas kapálózása. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Sarkvidék

Támad Szibéria.

Egy masszív anticiklonnak köszönhetően a következő három hétben lecsap ránk az igazi tél – ijesztget a Delmagyar.hu cikkében a szegedi egyetem szakembere.

„Egy blokkoló anticiklon a nyugatról érkező melegebb, nedves óceáni légáramlatokat nem engedi Európa közepére, a másik oldalon pedig, ahol mi vagyunk, hozza magával a nyugat-szibériai sarkvidéki eredetű hideget. Ebből kapunk az elkövetkező hetekben.”

Amit eddig megspóroltunk a fűtésen, elköltjük majd a Szibériából érkező hidegben – visszatér a tél

Tavaly decemberben országos szinten három Celsius-fokkal volt melegebb, mint az azt megelőző évben – mondta Molnár Gergely PhD-hallgató, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének városklimatológiával foglalkozó szakembere. – Januárban viszont Szegeden kilenc alkalommal volt magasabb a napi maximum-hőmérséklet, mint 10 fok. Január 7-én 15,2 fokot mértünk – sorolta a megdöbbentő adatokat Molnár Gergely.

Felforgatás

Kamerás festékes.

A Promenad.hu-nak a KDNP helyi elnöke fejti tiltakozását azzal kapcsolatban, hogy Márki-Zay Péter összellenzéki „álfüggetlen” polgármesterjelölt budapesti politikai aktivistákkal figyeltetné meg a vásárhelyieket.

„Márki-Zay az egyik lakossági fórumán, az interneten is elérhető videó tanúsága alapján azt jelentette be, hogy Gulyás Marciék jönnek kamerával Vásárhelyre, és megfigyelőként részt vesznek a szavazás csalásmentes biztosításában.”

Politikai aktivistákat hív Vásárhelyre Márki-Zay | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Folytatja a hazudozást Márki-Zay Péter – mondta el portálunknak Bálint Gabriella. A Kereszténydemokrata Néppárt vásárhelyi szervezetének elnöke szerint továbbra sem világos, hogy az ellenzéki támogatással induló magát függetlennek nevező jelölt milyen szervezeteket hívott a városba, illetve mikor és pontosan miért jön a felforgató tevékenységéről ismertté vált baloldali aktivista, Gulyás Márton és csapata Hódmezővásárhelyre.

Kultúrháború

A hülyeség kockázata.

Hódmezővásárhely és Európa kegyelmi állapotának hátterét világítja meg a Vásárhely24-nek adott interjúban Grezsa István kormánybiztos.

„Európa keleti és nyugati fele között egy kultúrháború bontakozott ki: itt többről van szó, mint a kereszténységről. Az EU alapítóatyái maguk mögött hagyták a keresztény örökséget, mi pedig nem. Nem a ‘trón és oltár szövetségéről’ beszélünk, hanem arról a meggyőződésről, hogy a kereszténység az egyetlen olyan út, ami újra sikeressé teheti Európát.”

Grezsa István: Csak a hülyeséget látom kockázatnak Vásárhelyen – Vásárhely24

A körzeti orvosból lett önkormányzati képviselő, majd kormánybiztos szerint a város egy kegyelmi időben van, amit kár lenne káosszal tönkretenni. Szerinte a vásárhelyiek mindig a józan eszükre hallgattak, így lesz ez a hétvégi polgármester-választáson is. Interjú. A rendszerváltás óta figyelemmel kíséri a közéletet, 20 éve aktívan is politizál a hódmezővásárhelyi közgyűlésben.

Hiány

Havas kapálózása.

Mulatságos (más olvasatban szánalmas, megint más nézőpontból gyomorforgatóan gátlástalan) írásokkal próbál munkát szerezni magának Havas Henrik – állapítja meg az Origo.hu.

„Havas Henriket elzavarta az ATV, és ami a legszánalmasabb: láthatóan nem hiányzik. Valljuk be, enyhén szólva sem Walter Cronkite vette át a helyét, de a nézettség nemhogy nem esett vissza, hanem jobb, mint Havas alatt. Nyilvánvaló: csak ő maga gondolta saját magát népszerűnek. És van egy rossz hírünk a visszatéréséért tébláboló ‘tanár úrnak’: ez csak romlani fog.”

Havas Henrik megint kapálózik, képtelen felfogni, hogy vége

Mulatságos (más olvasatban szánalmas, megint más nézőpontból gyomorforgatóan gátlástalan) írásokkal próbál munkát szerezni magának Havas Henrik. Nyilvánvalóan Simicska Lajost sietteti: pontosan tudja, hogyha a választások előtt nem ad neki munkát, akkor már sohasem fog. Merthogy utána feltehetően már senkinek sem fog…