Kiemelt hírek Makó Színes Térség

A Kétfarkú Kutya Párt is indít jelöltet a választókörzetben

Hétfő óta kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket. Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak 500 érvényes támogató aláírást kell összegyűjteniük.

Korom András – Makó/Vásárhely

A pártoknak, jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodáknál kell igényelniük az ajánlóíveket. Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 5-éig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást.

Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzat hivatali helyiségeiben, iskolákban, valamint kórházakban, rendelőkben gyűjtsék azokat.

A választópolgároknak nagyon kell figyelniük az ajánlóívek aláírásakor, mert mindenki csak a lakóhelye szerinti választókerületben jogosult jelöltet ajánlani. Másrészt arra is figyelniük kell, hogy csak az az ajánlóív hiteles, amelyen szerepel a választási iroda pecsétje, az ív sorszáma, és fel van tüntetve rajta az aláírásgyűjtő polgár neve és aláírása.

Mint arról korábban beszámoltunk, az április 8-a országgyűlési választásokra jelöltként eddig hat személy nevét jelentették be a pártok a Csongrád megyei 4-es körzetben. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz-KDNP, Rója István az MSZP-Párbeszéde jelöltje, de őt támogatja a választókerületben a Demokratikus Koalíció is. A Jobbik jelöltje Kiss Attila makói állatorvos, a párt választókerületi elnöke. Jelöltet jelentett be korábban az Együtt, igaz, Wéber Katalinról csak annyit lehet tudni, hogy nyugalmazott szegedi könyvtáros, illetve a Momentum. Az utóbbi Jakab Tamást állította jelöltnek. A Lehet Más a Politika Pongrácz Gergelyt állította ki jelöltjeként. Róla annyit biztosan lehet tudni, hogy a mérnök-közgazdász a párt alapító tagja, a párt dél-budai szervezetének tagja, közlekedési szakértő, 2014 és 2016 között budafoki önkormányzati képviselő volt.

A körzetben a Kétfarkú Kutya Párt is indít jelöltet. Hogy komolyan lehet-e venni, azt náluk sosem lehet tudni. A Hódmezővásárhelyen városszerte kiragasztott matricájukon ugyanis ez olvasható: