Hírek Kiemelt hírek Programok Színes Térség

Két remek komédia egy este Kiszomboron

Varsányi Anna Hangulatvilágítás/Hangulatjelentés című monokomédiáit játsszák csütörtök este 6 órától az Ady Endre Művelődési Házban Szilágyi Annamária szegedi és Járai Máté győri színészek.

Korom András – Kiszombor

– Ez az előadás folytatása, a Kiss Mária Hortenzia Honismereti Kör rendezte színházi sorozatunknak – mondta Endrész Erzsébet, a kör vezetője.

Hozzátette: már tavaly augusztusban elkezdték a szervezést, ugyanis a Jászai Mari-díjas Járai Máté, a Győri  Nemzeti Színház tagja programja nem tette lehetővé, hogy ezt az előadást korábban rendezzék. Így most csütörtökön tud jönni. A Kölcsey-emlék-díjas Szilágyi Annamária, a másik fellépő a Szegedi Nemzeti Színház tagja.

– Szeretnénk, ha telt házunk lenne, ami 192 nézőt jelet pótszékekkel. Volt már ilyen darabunk, remélem, ez is ilyen lesz – fűzte hozzá a honismereti kör vezetője.

Az előadások költségeit a Kiss Mária Hortenzia Honismereti Kör finanszírozza az előző előadás belépőjének és az adományoknak köszönhetően, de az önkormányzat is segített. – A civil szervezetek támogatásánál kértünk erre is támogatást, s a testület jóvoltából 70 ezer forint jut erre – árulta el Endrész Erzsébet.