Hírek Színes

Jó reggelt, Makó!

Megkezdődött a rendelés az újvárosi orvosi rendelőben, szerdán csökkennek az üzemanyagok árai, Nagylaknál és Csanádpalotánál körözött autó akadt fenn a határon, illetve rendhagyó irodalomóra volt a József Attila Gimnáziumban – tegnap ezekről is olvashattak nálunk.

MH-összeállítás

Úgy látszik, a havazás nem akar megérkezni Makó és térségére, hiszen esőzésre és 3 Celsius-fokra ébredhettünk. A hét további részében sem lesz másképpen, esőt és havas esőt jósolnak az időjárásjelentők a városra.

Február 20-a több szempontból is jeles nap: ezen a napon jelent meg először a Batman és Robin képregényként, illetve ekkor született Munkácsy Mihály festő, Kurt Cobain énekes és a barbadosi énekesnő, Rihanna. Bár nehéz választani, kitől is osszunk meg egy dalt, most mi a Nirvana mellett voksoltunk!

Érdemes a városban nyitott szemmel járni és odafigyelni a közlekedési táblákra: több hónapja helyeztek ki egy felhívó üzenetet a Szép és Kálvária utca kereszteződésében lévő kerékpárúthoz. Sokszor tapasztalhatják a sofőrök, hogy hiába van a Szép utca felől érkezőknek, sokan felülírva a STOP-táblát, halált megvető bátorsággal száguldoznak ki az autósok vagy buszosok elé. Hogy az önkormányzat vagy egy lakos rakhatta ki az üzenetet, az jó kérdés – de mindenképpen érdemes figyelni!


„Vedd észre a táblát az oszlop tetején! Az életed is múlhat rajta!” – áll a felfelé mutató ujj alatt.

Tegnap bőven akadt olvasnivaló az oldalunkon: többek között beszámoltunk az első rendelési napról a megújult Justh Gyula utcai orvosi rendelőből, Janáky Marianna író, költő tartott rendhagyó irodalomórát a gimnazistáknak és a makói ellenzékről is írtunk. Azonban ma is érdemes velünk tartani, hiszen ma is számos érdekes cikk jelenik meg nálunk.

Délután mozizhatunk, ugyanis A szabadság ötven árnyalatát és a Fekete Párducot is vetítik a Hagymaházban, de délután lakossági fórumot tart Toldi János a Lonovics sugárút 24. szám alatt.