A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje ma délután adta le az ajánlási íveket a választási bizottságnak. A testület az adatok ellenőrzését követően holnap dönt arról, hogy Lázár János hivatalosan is jelöltté válhat-e. Ehhez 500 érvényes aláírás elegendő. Lázár János március elsején induló kampánykörútja során a választókörzet mind a 19 településén tart fórumot.

Korom András – Makó

Bár még csak hétfőtől kaphatták meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölő szervezetek az ajánlóíveket, Lázár Jánosnak egy nap elegendő volt, hogy aktivistái segítségével 1300 ajánlást gyűjtsön össze a makói-vásárhelyi választókörzet településein. Az aláírásokat tartalmazó íveket ma délután személyesen adta le a vásárhelyi városházán Korsós Ágnes címzetes főjegyzőnek, a választási iroda vezetőjének.

– 1300 ajánlást sikerült tegnap összegyűjteni, amiért szeretnék elsősorban köszönetet mondani azoknak, akik támogatásukról biztosítottak. Illetve szeretném megköszönni a helyi politikai szervezeteknek, hogy felkértek arra, hogy a 2018-2022-es választási ciklusban, amennyiben erre lehetőség lesz, megméressem magamat – mondta az ajánlási ívek leadását követően Lázár János. Hozzátette: ha a választási bizottság holnap elfogadja az ajánlásokat, akkor sikerült az első lépésen túljutni és jelöltté válni.

– A kampányban a választópolgárok számára szeretném bemutatni a munkámat, azaz hogy mit végeztem az elmúlt nyolc esztendő alatt a parlamenti képviselőként, és szeretném arról is tájékoztatni őket, hogy milyen további tervek vannak a fejemben. A választókörzetben 100 ezren laknak, közülük mintegy 80 ezer választó van, és a választásokon eddig 55-60 százalékos részvétel volt jellemző. A Fidesznek hagyományosan erős a támogatottsága, a fideszesek számítanak továbbra is arra, hogy az általuk megválasztott országgyűlési képviselő részben segíti az életüket, részben segít megvédeni az országot. Ez a két legfontosabb feladata – mondta. Hozzátette, hogy az ajánlásokat a választókörzet 19 településén nem volt nehéz összegyűjteni. Méltányosnak találja a választási rendszert, hiszen a szükséges legalább 500 ajánlást a jelöltek össze tudják gyűjteni.

Arra a kérdésünkre, hogy a kampányban mind a 19, a választókörzetbe tartozó településre elmegy-e, azt mondta: természetesen mindegyiken szeretne megjelenni.

– Március 1-jével indul a kampány azon része, melyben beszámolunk a választóknak az elképzeléseinkről, megpróbáljuk megtartani a bizalmukat, és meggyőzni őket arról, hogy méltóak és alkalmasak vagyunk arra, hogy a parlamentben mi, fideszesek képviseljük őket. Két feladatunk van: segíteni mindenkinek, hogy ez a 19 település még jobb hely legyen, és jobban éljenek az itteni lakosok. A mai parlamenti képviselőknek emellett az is a kötelességük, hogy megvédjék az országot, az ország határait, kultúráját, identitását és a jövőjét.

De hallgassa meg mindezt Lázár Jánostól:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest