Nemrégiben az apátfalvi sportcsarnokban szenvedett Achilles-ín-szakadást a község polgármestere. Szekeres Ferencet megműtötték, s három hétre otthoni betegágyába parancsolták. Most interneten és telefonon irányítja a hivatalt.

Korom András – Apátfalva

– Sportnapot rendeztünk Apátfalván két vasárnappal ezelőtt. Ennek keretében volt a lányok ingyenes kézilabda-, majd az öregfiúk focimérkőzése, végül a helybélieknek az önkormányzat által biztosított ingyenes aerobik-foglalkozás. Az aerobik után csináltam egy csoportképet, majd ott maradtunk mi, önkormányzati dolgozók is focizni – mondta el balesete előzményeit Szekeres Ferenc.

Apátfalva polgármestere egy órai játékot követően egy rossz mozdulat után egy csattanást érzett a bal lábában. Kiderült, elszakadt az Achilles-ina.

– Bementem a makói ügyeletre, ahol megnézték, hogy nincs-e eltörve a lábam, majd azt mondták, hétfőn reggel menjek vissza. A polgármester másnap teljes kivizsgáláson esett át. – Megröntgenezték a lábam, átvilágították a mellkasomat is, de volt vérvétel és EKG-is. Másnap pedig Lipták Attila meg is műtött.

Szekeres Ferencnek legalább három hét otthoni fekvést írtak elő, s kapott egy gipszcsizmát a sérült lábára. – Nem mehetek be a hivatalba, ezért telefonon és interneten tartom kollégáimmal a kapcsolatot. Nem vagyok táppénzen, a tavalyi maradék szabadságomat töltöm. Ilyen még sosem történt velem – tette hozzá.

Apátfalva polgármestere lába úgynevezett spicc gipszet kapott, emiatt nem tudja letenni a lábát. A varratokat csütörtökön veszik ki, de ezt követően újra gipszcsizmát kap, s azt hordhatja március 5-ig. Akkor végleg megszabadul tőle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest