Belföld Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Tízezer forintra emelik a hadigondozásban részesülők járandóságát

Havi tízezer forintra emeli a parlament a hadiözvegyek és hadiárvák járandóságát. A hadiözvegyek és hadiárvák járandóságáról szóló határozatot Lázár János javaslatára fogadta el az országgyűlés. A képen a makói hadiárvák összejövetele.

MH-parlament

A hadigondozásról szóló törvény módosításának vitájában az előterjesztőként felszólaló Vas Imre (Fidesz) azt mondta, hogy a második világháborút követően a hadigondozástól politikai okokból megfosztott volt hadiárvák, volt hadigyámoltak és volt hadigondozott családtagok rendszeres ellátása a javaslatban szereplő egyszeri emeléssel 8810 forintról tízezer forintra nő.
Az ellátásban 74 ezren részesülnek,közülük a makói-vásárhelyi térségben több mint 700-an élnek. Az emelés január 1-jéig visszamenőlegesen érvényes, és a járandóság minden évben a nyugdíjemelés mértékével egyezően nő majd. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára hozzászólásában kiemelte, hogy az emelés visszamenőleges hatályú, és a javaslatot még ebben a parlamenti ciklusban elfogadhatják.

2 Responses

  1. ha 74000-ezer hadiárva van miért 66516-tan kaptak visszamenőleg emelést

Comments are closed.